Societat

Campllong, l’aparador de proximitat multisectorial

Ahir, es va inaugurar la 36a edició amb centenar d’expositors, una trentena d’activitats i una vintena de mostres i exposicions

Crescuda per la força del voluntariat, es manté ferma i atractiva

La Fira de Campllong, amb una força multisectorial consolidada, es va inaugurar, ahir, en una edició que no destaca pels grans canvis, atès que l’atractiu consolidat al llarg dels anys damunt la força del voluntariat crida a canviar poca cosa, segons s’argumenta des de l’organització.

Entre les activitats programades ahir, va destacar el concurs de paletes. Hi va participar onze parelles, que van haver de construir una volta de canó amb un arc ogival a la cara principal, sobre una base de quatre pilars. Els guanyadors van ser la parella formada per Josep M. Vilà i Josep Ribas. En el concurs morfològic de burro català, celebrat al matí, van participar 35 caps de bestiar. I en la tractorada, van participar 88 tractors antics –anteriors al 1965.

Una altra activitat que es va celebrar ahir va ser el concurs de maquinistes, amb 27 participants. Els concursants van haver de demostrar la seva habilitat manejant maquinària de construcció. El guanyador del concurs de maquinistes va ser Cesc Ayats.

L’alcalde de Campllong, Lluís Freixas Vilardell (CiU-IPC), va remarcar, durant la inauguració del matí, el pes del voluntariat en l’organització de la 36a edició d’aquesta fira, ja fa molts anys consolidada. “Aquesta fira se sustenta sobre la voluntat de més de 100 persones. Més del 90 % ho fan per la gràcia de Déu, no esperen res a canvi o com a màxim un bon dinar o un bon esmorzar.”

Vila va fer notar que aquesta fira sobrepassa, des de fa anys, l’àmbit local i té caràcter comarcal: “És una fira gran per les transaccions econòmiques i comercials que s’hi duen a terme, però, en especial, per la grandesa que fa que un poble petit sigui capaç organitzar una fira d’aquestes característiques.” El president de la Diputació va voler remarcar la tasca transversal de les institucions: “Nosaltres hem de generar dinamisme i en això estem.”

Recordant els absents

Tant l’alcalde de Campllong com el president de la Diputació van recordar els empresonats i els exiliats. “Tots plegats voldríem que aquests que no hi són hi fossin”, va afirmar Freixas. “Hi ha un punt de tristor per la situació no volguda que hem d’afrontar, però també un punt d’esperança pels darrers esdeveniments que ens fa pensar que la raó s’imposarà”, va manifestar el president de la Diputació.

LES FRASES

Tots plegats voldríem que aquests que no hi són hi fossin
Lluís Freixas
ALCALDE DE CAMPLLONG
És una fira gran per les transaccions, però també pel gran esforç del voluntariat
Pere Vila
PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia