Societat

“Benvinguts” als barris

Veïns, associacions i comerciants participen a Temps de Flors amb propostes allunyades del protagonisme i del bullici de la zona centre de Girona

S’hi poden trobar tot tipus de muntatges i apostes destacades

Una planta creix, flueix i es va cargolant als pisos i balcons del carrer del Carme amb grans flors vermelles fetes de tela metàl·lica gallinera que pengen d’un edifici amb el rètol “Benvinguts” escrit entre ells. És la benvinguda que donen aquests pisos que donen al riu Onyar als visitants que entren per aquesta ruta principal a la ciutat de Girona per gaudir de Temps de Flors. Un punt del mapa perfecte per iniciar la ruta urbanita i florida, fugint uns minuts del bullici de la zona centre. Per als que vinguin de fora és una molt bona opció per aparcar fàcilment el cotxe. A tocar del començament de la Via Verda, aquest any ha nascut aquesta iniciativa d’un grup de veïns del carrer del Carme número 64. Amb aquest “Benvinguts” es pot arrancar un camí que ressegueix la llera del riu. Ben a prop, ja topem amb la segona proposta del barri en què ha col·laborat l’associació de comerciants del Carme: L’onada del riu Onyar. Sobre el pont de Tomàs de Lorenzana neix un arc de flors i cintes blaves i liles que cauen sobre l’aigua. El muntatge recorda que la història dels quatre rius de Girona va lligada a la de les inundacions de la ciutat.

Des d’aquí es pot apostar per tirar cap a la zona centre o optar per la banda esquerra del riu on hi ha una trentena de propostes. Aquesta darrera permet contemplar els aparadors del carrer del Migdia o la ronda de Sant Antoni Maria Claret. La parada al Mercat del Lleó és obligatòria, igual que la de la delegació del govern català. A fora, a la plaça dels Manaies, hi ha el muntatge Processó de la llibertat. A dins, al pati de les Magnòlies, hi ha el Bost Batean, en què col·labora la Fundació Viver de Bell-lloc. És un jardí basat en els principis del fengshui. Presenta cinc jardins diferents en un mateix espai, que són els cinc elements del món material: terra, foc, aigua, metall i fusta. Sense deixar els material naturals, just al davant, a la Casa de Cultura hi ha Terra, un muntatge de flors amb peces treballades en un taller organitzat amb joves de l’Associació Fanjac i realitzat al Museu de la Terrissa de Quart.

Sortint, la ruta pot seguir el carrer Nou, on hi ha el muntatge El mar dels nens. Arribats aquí, i enfilant-nos cap a carrer Santa Eugènia, es pot fer una visita al muntatge Fem pont, una recreació del pont del Dimoni amb flors, a iniciativa de l’Associació de Comerciants de Santa Eugènia. Més endavant trobarem Can Ninetes, el centre cívic Santa Eugènia. Aquí, aquest any s’ha volgut fer un homenatge a les hortes. Un recull de la vida que envolta aquest espai natural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia