Geli diu que els centres de salut de pobles petits fixen la població de la Catalunya rural

La consellera nega negligències al contagi de l'hepatitis C

Marina Geli va dir que els ciutadans de Catalunya tenen el valor d'haver sabut construir el país des de baix i saben jerarquitzar. Segons ella, l'educació i la sanitat han estat i són una prioritat i, per això, les escoles i els centres de salut, com ara el que ahir va posar la primera pedra, han estat elements claus perquè la gent pugui viure a la Catalunya rural. «El nou hospital que construïm a Olot és un somni fet realitat, que genera un sentiment de pertinença al territori. Què seria la Garrotxa sense l'hospital?», va preguntar-se tot afegint que, segurament, a hores d'ara hi hauria molts menys habitants que els actuals.

El nou centre de salut, que dependrà de l'hospital olotí, tindrà 320 metres quadrats i es construirà amb un pati intern que separarà els consultoris de les sales d'espera i de la zona de recepció i serveis, ha comportat la inversió, de Salut, de 900.000 euros. L'alcalde, Josep Soler, va destacar la sensibilitat de l'empresa concessionària, Construccions Pallars, per haver agafat industrials de les Planes com a proveïdors. A més, va reclamar a Geli un centre de dia per atendre la gent gran del poble. Després, la consellera va afirmar que no hi havia cap evidència de negligència en el contagi de l'hepatitis C a 7 pacients d'hemodiàlisi de l'Institut Nefrològic que gestiona la multinacional Fresenius Medical Care, concertat amb el Servei Català de la Salut. Segons ella, sembla que podria tractar-se d'un error humà involuntari en el procediment d'ús d'algun medicaments que s'utilitzaven. Salut tancarà d'aquí a 15 dies l'expedient informatiu i sabrà si tots els pacients s'han infectat amb el mateix virus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Bisbes catòlics dels EUA demanen perdó per crear “traumes” a generacions d’indígenes

barcelona
MEDI AMBIENT

Campanya de les ZBE a les poblacions de més de 20.000 habitants

Barcelona
SOCIETAT

El 2023 es va tancar amb 25 morts a les platges i 11 més a les piscines

Barcelona
URBANISME

El govern compra dos solars a Parets per construir 116 pisos assequibles

Parets del Vallès

Ports crea un punt d’evacuació per a emergències al port de l’Estartit

TORROELLA DE MONTGRÍ

L’alerta pel vessament de fuel al Port de Barcelona es mantindrà tot el dia

Barcelona
successos

Els detinguts per gihadisme feien propaganda en més de 30 idiomes

salt
Estats Units

El Suprem revoca la prohibició de la peça que fa d’un rifle una metralladora

Barcelona
grècia

Grècia lluita contra diversos incendis afavorits per les altes temperatures

barcelona