Salut

Més de 3.500 infermeres gironines trien presidenta

Les votacions, que per primer cop seran telemàtiques, comencen avui a dos quarts de deu del matí i es tancaran demà a les set del vespre

L’objectiu és que augmenti la participació

Un total de 3.519 professionals de la infermeria de les comarques gironines estan convocats a votar entre avui i demà a les eleccions per elegir la nova presidenta del Col·legi Oficial d’Infermers/eres de Girona (Codigi). Els col·legiats amb dret a vot podran exercir-lo aquest cop, per primera vegada, de forma telemàtica d’avui a dos quarts de deu del matí fins demà a les set del vespre. Demà, els professionals que ho vulguin podran votar des de diferents ordinadors habilitats per a l’ocasió a la mateixa seu col·legial. Per mitjà d’aquest sistema, més eficaç i segur, el col·legi d’infermeria confia que aconseguirà una major participació. El darrer any que van haver-hi votacions, l’any 2010, hi va haver 565 vots. Els darrers dies, els professionals col·legiats han rebut les credencials que els permetran de votar per internet.

Després que Carme Puigvert, que ha presidit el col·legi els darrers dotze anys, va decidir no tornar-se a presentar perquè és a les portes de la jubilació, el col·lectiu d’infermeria de la demarcació de Girona haurà d’elegir entre les dues candidatures que es presenten, que estan encapçalades per les col·legiades Alicia Rey i Gracia Soler.

Alicia Rey, que ha ocupat el càrrec de tresorera durant el darrer mandat del col·legi, treballa com a supervisora d’infermeria a la Fundació Salut Empordà. La seva candidatura, formada per sis persones de l’anterior junta i cinc noves incorporacions, representa la línia de continuïtat respecte de la gestió realitzada per Puigvert. Té 54 anys i viu a Llers.

Engràcia Soler, que treballa al dispensari de Portbou, vinculat a l’ABS de Llançà, es presenta com la llista de la renovació. Soler presideix l’Associació Catalana d’Infermeria i Salut Escolar (Acise). Té 49 anys i viu a Sant Climent Sescebes.

ALICIA REY

“Volem comunicar més”

Què destacaria de la llista amb què es presenta?
Ajunta idees noves i l’experiència. Som sis persones de l’antiga junta i vuit de noves. Per tant, hi ha una renovació: entren idees noves i maneres noves de veure les coses. Però també crec que és molt important que no tothom comenci de zero.
Quines són les línies de treball que proposa?
En primer lloc, treballar per la professió. Donem molta importància al tema de la prescripció perquè, tal com estan ara les coses, hi ha professionals, sobretot a les àrees bàsiques de salut, que estan en fals. Volem potenciar la investigació acostant el servei de tutoria del qual disposa el col·legi als col·legiats. I volem potenciar la comunicació. S’ha fet molta feina al col·legi i una de les errades que hem començat a intentar resoldre és arribar als col·legiats i comunicar més què es fa i els serveis que ja té el col·legi.
Com valora la gestió que s’ha fet?
Crec que s’ha fet una bona feina i els números estan perfectes. S’ha comprat la seu i s’hi han fet obres d’ampliació. I el que s’ha de fer és donar-ho a conèixer.

ENGRÀCIA SOLER

“Cal cuidar la infermera”

Amb quin objectiu es presenta?
Volem encetar una nova etapa d’acostament del col·legi a les infermeres, que se sentin representades per nosaltres, recollir les seves necessitats i treballar per elles. En aquest sentit, volem impulsar la representació per delegacions comarcals i acostar d’aquesta manera els serveis i les activitats del col·legi al lloc de residència o de treball.
Quines propostes fa?
Volem donar visibilitat a la nostra professió, que la societat gironina sàpiga quines especialitats hi ha dins la infermeria, què podem aportar en matèria de cures i també d’acompanyament. I volem desenvolupar diversos programes per tenir cura de les infermeres, d’aquelles que s’acaben d’incorporar, per a les jubilades, etc. És un col·lectiu que cuida dels altres però no ens cuidem de nosaltres mateixes.
Com valora que hi hagi dues candidatures?
Molt positivament perquè això fa moure els professionals. És bo per a les dues llistes que hi hagi una certa competència i veure que hi ha coses a aportar i millorar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA