Salut

SALUT

Creixen del 4% les consultes per al·lèrgia alimentària en deu anys

El nombre de casos d’al·lèrgia alimentària s’han multiplicat els darrers anys i a Catalunya han passat del 8,7% al 12,6% en deu anys. Aquesta és una de les dades extretes d’un estudi epidemiològic realitzat recentment a tot l’Estat espanyol que es va tractar durant la jornada sobre aquesta problemàtica feta ahir a l’Hospital Universitari de Bellvitge. Els epidemiòlegs van destacar que fins ara les al·lèrgies alimentàries es relacionaven amb nens, principalment, però que cada vegada es manifesten més a l’edat adulta. A més, van explicar que s’ha detectat un increment de les al·lèrgies complexes de reactivat encreuada entre diversos aliments, pòl·lens i altres al·lergens ambientals que, en casos extrems, poden posar en perill la vida del pacient.

Per la doctora Teresa Dordal, presidenta de la Societat Catalana d’Al·lèrgia i Immunologia Clínica, la clau per lluitar contra aquest increment és millorar la coordinació entre l’atenció primària i els especialistes per detectar a temps i diagnosticar-les. Va alertar també que les proves de laboratori són “poc fiables” per detectar al·lèrgies alimentàries i hi va afegir que només un especialista pot, després d’un procés, oferir un diagnòstic ajustat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia