Salut

Olot promou una entitat de contractació de metges

La lidera l’hospital, que fa temps que ha de contractar professionals en origen

El centre olotí n’incorpora cinc i ja negocia amb dos més

L’hospital d’Olot no troba professionals de la medicina i està omplint aquest buit anant-los a buscar en origen. Fins ara ho ha pogut fer directament a través de contactes particulars, però està treballant per activar una plataforma oberta a la participació d’altres hospitals del país, ja que es tracta d’un problema general.

Aquesta iniciativa ha estat anunciada pel director mèdic de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, Jaume Herédia, que ha fet públic que precisament ara acaben d’incorporar dos metges al servei d’urgències contractats en origen, que la setmana vinent n’incorporen tres més i que estan negociant amb dos més.

En el cas particular del centre sanitari garrotxí, la contractació d’aquests metges permetrà destensar el servei d’urgències, que ha estat motiu de queixes pels temps d’espera que es generen. Herédia ha explicat que aquest servei ha mantingut sempre la dotació de professionals establerta gràcies al sobreesforç del personal, que en molts casos han doblat o quasi doblat la seva dedicació. Urgències té tres metges de dia i dos de nit els dies feiners i quatre de dia i dos de nit els festius. Cal tenir en compte que hi ha una base del SEM i un equip d’atenció nocturna, ja que l’hospital és l’únic servei sanitari actiu a la nit a tota la comarca.

Informació antiestrès

L’hospital d’Olot millorarà aviat els suports d’informació als usuaris dels serveis d’urgències, per identificar millor de cara als usuaris les prioritats del servei i per reforçar els missatges d’educació en salut. L’objectiu és fer més suportable el temps d’espera i de millorar l’eficiència assistencial reconduint pacients a altres nivells assistencials. Jaume Herédia ha remarcat que en cap cas es deixarà d’atendre a ningú. Això no obstant, ha dit que han reforçat la coordinació amb les ABS de la Garrotxa per frenar el creixement del 63% de pacients atesos a urgències de l’hospital al llarg dels últims 5 anys, ja que hi ha molts casos que es poden resoldre a l’atenció primària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar
RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT