Salut

La Xina augmenta l’alerta i aïlla una altra ciutat

Descarten que el nen ingressat a Barcelona tingui coronavirus

Milions de xinesos tornen avui als seus llocs de treball després de la fi de vacances de cap d’any, una situació que ha posat el govern en guàrdia màxima pel coronavirus, que ja ha causat la mort de 305 persones i n’ha infectat 14.380 més.

Les autoritats xineses van ordenar ahir el tancament de carreteres i restricció de moviments a la ciutat de Wenzhou, primera localitat controlada que es troba fora de la província de Hubei, epicentre del brot. Es recomana als 9 milions de residents que es quedin a casa i només surtin per casos d’urgència mèdica. A més, segons mitjans locals, s’han assignat 1.400 militars a la ciutat de Wuhan, on va començar l’epidèmia, per ajudar els metges en el tractament dels malalts.

Les víctimes mortals a causa del coronavirus no podran ser enterrades on vulguin els seus familiars ni tenir una cerimònia d’acomiadament. El govern xinès va emetre ahir un estricte protocol per al tractament dels cadàvers com a part dels esforços per controlar el brot. Els morts infectats hauran de ser incinerats en una funerària designada i prop d’on han mort i no seran transportats entre diferents regions.

Ahir es va confirmar la primera mort fora de territori xinès, un home de nacionalitat xinesa que tenia una pneumònia prèvia i que va morir a les Filipines. Pel que fa al pacient diagnosticat amb coronavirus a Espanya, el Ministeri de Sanitat ha confirmat que evoluciona “pràcticament sense símptomes” a la Gomera.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPB) va descartar que el nen de 8 anys ingressat a Barcelona tingués coronavirus, després d’haver donat negatiu el resultat de les proves realitzades al menor. El petit, procedent de Wuhan i amb alguns símptomes que van fer pensar que podria tenir la malaltia, està ingressat actualment a l’hospital Sant Joan de Déu.

Avui està previst que s’inauguri un dels dos hospitals, Huoshenshan i Leishenshan, que han estat construïts en menys de deu dies, amb capacitat per a 1.000 i 1.500 persones, respectivament, en un intent de tractar d’alleugerir el col·lapse que hi ha als centre mèdics a la ciutat de Wuhan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona