Salut

La Xina admet “deficiències” en la resposta al coronavirus

El president, Xi Jinping, exigeix al politburó una estratègia més contundent per lluitar contra la malaltia

Hong Kong registra la segona mort fora del país i ja hi ha més de 20.000 afectats en total

El Comitè Permanent del Politburó, l’òrgan amb més poder del Partit Comunista Xinès, que governa amb mà de ferro el país, va admetre ahir “mancances i deficiències” en la resposta a l’esclat del virus que està causant estralls al gegant asiàtic i que s’estén imparable arreu del planeta.

Així, i en un gest gens habitual del principal òrgan de lideratge del partit, l’agència oficial de notícies Xinhua va fer públic un comunicat en què s’assegurava que el nou virus havia posat en relleu els problemes de gestió d’emergències del país i es va comprometre a posar-hi remei. “En resposta a les mancances i deficiències exposades en la contesta a aquesta epidèmia, hem de millorar el sistema nacional de gestió d’emergències i millorar la nostra capacitat de gestionar els reptes urgents i perillosos”, s’assegurava en el comunicat. En aquesta mateixa reunió, el president, Xi Jinping, va exigir als líders del país una estratègia més ferma i contundent per fer front al brot epidèmic, després d’estar diversos dies fora de l’escena pública. Xi va afirmar davant del politburó que l’esforç per contenir el virus afecta directament la salut de les persones, l’estabilitat econòmica i social de la Xina i el procés d’obertura del país. A més, el líder xinès va instar els funcionaris a complir les ordres i sumar esforços amb l’objectiu de controlar al més aviat possible el brot. També a “assolir els objectius del desenvolupament econòmic i social aquest any”. L’agència de notícies oficial també va posar en relleu que el politburó havia demanat una revisió de les normes de sanejament ambiental i la prohibició del comerç de fauna salvatge, factors que han estat identificats com les probables fonts del brot en un mercat a l’aire lliure de Wuhan.

Frontera oberta

Hong Kong va registrar ahir la segona mort fora del territori xinès, després que diumenge s’informés de la mort d’un home a les Filipines. La víctima és un home de 39 anys que va viatjar en tren a Wuhan el 21 de gener passat i va tornar a l’excolònia britànica dos dies després. La mort del ciutadà hongkonguès va despertar gran alarma per la rapidesa de la seva transmissió: la seva mare, que no va viatjar a la Xina amb ell, va contraure la malaltia i tant ella com l’esposa de la víctima i els fills estan en quarantena.

El govern de Hong Kong ha afrontat aquests dies diverses vagues de col·lectius professionals que exigien al govern de Carrie Lam el tancament total de fronteres amb la Xina continental. Dilluns passat, les autoritats van tancar tots els punts fronterers excepte tres de principals i la frontera aèria, que encara permet l’entrada de milers de xinesos diàriament.

LA XIFRA

3.400
llits
es guanyaran els pròxims dies a Wuhan amb la conversió d’equipaments públics en hospitals temporals.

Nous hospitals en recintes públics

L’oficina central de control de l’epidèmia de Wuhan va informar ahir que el govern provincial de Hubei planifica la conversió de diversos recintes públics en hospitals temporals per atendre els pacients infectats amb el nou coronavirus. Els treballs d’habilitació van començar a principis de setmana i s’espera que en les pròximes hores estiguin totalment equipats. Els hospitals s’utilitzaran com a centres mèdics temporals, amb funcions de tractament d’emergència i proves clíniques. Segons l’oficina, el gimnàs de Hongshan, el centre internacional de conferències i exhibicions de Wuhan i un complex d’edificis culturals anomenat Wuhan Living Room es convertiran en hospitals amb un total de 3.400 llits. Aquestes places se sumaran a les 2.600 de què disposaran els dos hospitals improvisats projectats els darrers dies –el primer va entrar en servei dilluns passat i el segon hi entrarà en els pròxims dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona