Salut

Atenció social i sanitària als entorns rurals del Ripollès

Els equips d’atenció primària i el Consorci de Benestar Social estenen ara a Sant Joan de les Abadesses la primera experiència

Treballen per generalitzar-la entre més d’un miler d’usuaris

Els serveis sanitaris i socials del Ripollès han unit esforços i han creat un equip per atendre les persones que necessiten cures pal·liatives, les que tenen problemes de salut crònics, molt sovint amb pèrdua d’autonomia i els cal una atenció complexa. Aquesta problemàtica afecta especialment els entorns més rurals. De fet, ara es nota la feina col·laborativa iniciada fa dos anys, a diferents poblacions de tota la comarca als centres d’atenció primària gestionats pels diferents proveïdors.

En aquest marc, l’Equip d’Atenció Primària (EAP) Camprodon i el Consorci de Benestar Social del Ripollès van integrar al CAP de Camprodon la treballadora social que va obrir un espai de treball social i es va iniciar el treball d’equip.

Els professionals van fer una cerca entre els 144 usuaris que tenen un grau de dependència tramitat, i van identificar 29 casos amb complexitat sanitària i social, els quals van requerir una valoració conjunta i un pla d’actuació compartit.

Els bons resultats obtinguts a la vall de Camprodon han animat els professionals a estendre aquest el model a Sant Joan de les Abadesses. Durant el gener s’han fet les primeres reunions amb els professionals sanitaris de l’EAP Ripoll i els del Consorci de Benestar Social del Ripollès i se’ls ha concentrat en un mateix edifici. Així, doncs, en aquest moment, la treballadora social i l’educadora social del Consorci de Benestar Social del Ripollès comparteixen espais amb els professionals del consultori local Sant Joan de les Abadesses, cosa que els permet fer plans d’atenció amb una visió integral i desenvolupar eines de coordinació social i sanitària.

LA XIFRA

29
casos
de complexitat sanitària i social s’han detectat ara per ara a la vall de Camprodon.

Cerca entre un miler més d’usuaris

Tant els equips d’atenció primària com el Consorci de Benestar Social del Ripollès volen continuar apostant per aquest model integral centrat en les necessitats de les persones en el seu entorn habitual. A partir d’ara, l’equip començarà per fer la cerca de casos entre un total de 1.037 usuaris majors de 65 anys de la comarca. Aquesta estratègia és la que ens planteja el pla d’atenció integrada social i sanitari (PAISS 2020-2022), impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el de Salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona