Salut

Ajornades les Falles de València i les festes de la Magdalena de Castelló pel coronavirus

La Generalitat assegura que la decisió s’ha pres per “indicació dels experts”,i per “responsabilitat” i “pensant en el bé comú”

És la sisena vegada que no se celebren les festes: les tres últimes van ser per la Guerra Civil

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts la decisió d’ajornar les Falles de València i i les festes de la Magdalena de Castelló, que havien de començar aquest diumenge, en el marc de les mesures per contenir el brot de SARS-CoV-2 (Covid-19). L’epidèmia ha infectat fins avui 63 persones al País Valencià.

En una roda de premsa aquesta nit després de la reunió del Mesa de Coordinació Interdepartamental davant el coronavirus, Puig ha explicat que la decisió s’ha pres com a mesura de prevenció i en “plena coordinació” amb el ministeri de Sanitat, que els ha recomanat no celebrar cap de les dues festes per evitar contagis per les aglomeracions que s’hi preveien.

La Generalitat ha destacat en un comunicat que la mesura s’ha adoptat “per responsabilitat, per indicació dels experts i pensant en el bé general de la població” .

És la sisena vegada a la història que se suspenen les Falles de València, que s’havien de celebrar del 15 al 19 de març. L’últim cop va ser el 1939 amb motiu de la Guerra Civil espanyola, que també havia obligat a cancel·lar les festes del 1937 i 1938. Les altes dues ocasions de les quals es tenen constància van ser l’any 1886, quan els fallers es van negar a plantar les falles pel cànon de 60 pessetes que es cobrava a les comissions. Deu anys més tard, el governador civil de València va declarar l’estat de guerra pel conflicte amb els Estats Units per Cuba i es va decidir no celebrar les Falles quan només faltaven dos dies pel seu començament.

Però si bé en els 81 anys València no s’havia tornat a quedar cap any sense les seves festes, sí que s’havien suspès actes concrets en altres edicions, per adversitats meteorològiques o successos com els atemptats de l’11-M de 2004 a Madrid, pels qual es van suspendre tots els actes oficials durant els tres dies de dol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró