Salut

Trilla insisteix que ara la millor mesura per contenir el Covid-19 és confinar-se

El cap d’epidemiologia del Clínic no veu “gran avantatge” en tancar fronteres i confinar tot l’Estat perquè ara el problema no són els casos importats sinó el contagi comunitari

Alerta que hi ha “molt pocs” equips de protecció per a professionals sanitaris

El cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha subratllat aquest dilluns que la solució més factible per aturar l’expansió del coronavirus SARS-CoV-2 (Covid-19) és “quedar-se a casa” i ha alertat que s’està perdent la traçabalitat del contagi.

En declaracions al programa El Matí de Catalunya Ràdio , Trilla ha explicat que la preocupació ara ja no són els casos importats sinó el contagi comunitari de la malaltia. “El problema no és que seguim mirant que no vinguin i ens contagiïn, el problema és el contagi dels uns als altres”, ha dit. És per això que no veu “gran avantatge” en tancar fronteres i confinar tot l’Estat o Europa, tot i que ha matisat que és una mesura “que sempre es pot considerar”.

En aquest sentit, ha advertit que un confinament total pot afectar a l’arribada de mercaderies, en un moment en que ja hi ha elements de material sanitari “en situació de certa criticitat o alguns en situació molt crítica”, com els equips de protecció per a sanitaris, dels que n’hi ha “molt pocs”. Trilla ha alertat la manca de subministrament de material de protecció és un “punt crític” perquè els professionals han de poder treballar protegits per evitar el seu contagi. Si això no s’evita i es contagien aquests professionals, hauran de ser enviats a casa “i això és un veritable problema”, ha recordat. Per pal·liar aquesta situació, els laboratoris de les universitats catalanes busquen el material de protecció de que disposen per posar-lo a disposició dels centres sanitaris.

Confinament

L’expert en epidemiologia ha defensat que les mesures de confinament són les que toquen perquè cal “intentar no contagiar-nos els uns als altres”.

Pel que fa al confinament d’Igualada, a valorar que era necessari i que s’està fent bé, tot i que els resultats no es veuran encara perquè els contagis que s’hagin produït una setmana abans “encara són actius”. “En una setmana o deu dies veurem si es controla el brot d’Igualada, jo crec que sí”, ha declarat.

Trilla ha confirmat que no hi ha prou tests de coronavirus i s’estan restringint –tal com es fa en una epidèmia de grip– a aquelles persones que tenen més risc, que es troben greus i han d’ingressar a l’hospital, i al personal sanitari, per saber si poden continuar treballant. “Entre ahir i avui, el protocol ha canviat pel que fa a qui es fa la prova. El nombre de proves que s’ha de fer, tot i que l’OMS recomana que se’n facin el màxim possible, té un problema pràctic: no tenim prou proves, tenim menys reactius i més gent a qui se li hauria de fer”, ha assenyalat. El metge del clínic ha Per tant, com en una epidèmia de grip, només es fa la prova a les persones que tenen més risc, que han d’ingressar a l’hospital, i al personal sanitari”. “A la majoria de la població no se li farà la prova perquè no hi ha capacitat de fer-la”, ha insistit.

Pel que fa a l’assaig que realitza l’Hospital Clínic, Trilla ha detallat que consisteix en tractar les persones que ja s’han infectat sinó reduir la possibilitat que una persona que ha estat en contacte amb una altra infectada desenvolupi la malaltia, i per tant, reduir els contagis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES