Salut

Primer hotel a Barcelona per acollir pacients de coronavirus

Alba Vergés confirma que 15 pacients de Vall d’Hebron seran traslladats a un establiment de la ciutat per passar l’aïllament

La consellera de Sanitat demana al govern espanyol que adopti el “confinament total”

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que aquest diumenge s’obre a Barcelona el primer hotel habilitat per acollir pacients de coronavirus SARS-CoV-2 (Covid-19).

En declaracions a El Suplement de Catalunya Ràdio, Vergés ha explicat que 15 pacients de la Vall d’Hebron seran traslladades a un hotel –el nom del qual no ha volgut revelar– per destensar la situació als hospitals. Es tracta d’una “alternativa” a l’aïllament al domicili per a persones autònomes però que no poden fer-lo a casa “com caldria” per “diferents motius”.

La consellera ha insistit en demanar al govern espanyol que permeti només la mobilitat per a les necessitats i serveis essencials. “Cada dia que passa hi ha més persones en contacte i més risc. Nosaltres li diem al govern espanyol que és millor el confinament total avui que d’aquí a tres dies”, ha dit.

500 llits hotelers

Salut ha confirmat posteriorment en un comunicat que aquest matí s’ha posat en marxa el projecte Hotels Salut per començar a acollir en establiments hotelers els primers pacients lleus amb la COVID-19 a Catalunya. El departament ha detallat que els primers 15 pacients, provinents de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, s’aniran allotjant al llarg d’aquest diumenge en un hotel de la ciutat que té una setantena de places. Segons ha avançat TV3, es tracta de l’hotel Cotton Hause.

Està previst que la mesura es vagi ampliant progressivament a Barcelona (en una primera fase hi ha una capacitat de 500 llits en diferents hotels) i també en altres ciutats de Catalunya a mesura que sigui necessari.

Aquesta mesura permetrà alleugerir la càrrega assistencial dels centres hospitalaris i va destinada a pacients que no poden fer l’aïllament a casa seva per dificultats del seu entorn (ja sigui perquè no tenen un habitatge adequat, perquè conviuen amb persones fràgils a les quals podrien contagiar fàcilment, etcètera), pacients autònoms i pacients amb simptomalogia lleu o asimptomàtic. En els establiments hotelers hi haurà professionals sanitaris i treballadors socials sanitaris per vetllar pels pacients i també tindran el suport de l’atenció primària de cada zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA