Salut

L’ambaixada de la Xina diu que Espanya va comprar tests ràpids a una empresa sense llicència

L’Estat ha retornat 9.000 tests ràpids perquè no complien els certificats, segons Fernando Simón

L’ambaixada xinesa assegura que una compra de material valorada per 432 milions per part del govern espanyol encara no ha sortit de la Xina

El director del Centre d’Emergències de l’estat espanyol, Fernando Simón, ha explicat aquest migdia que es va adquirir un primer lot de 9.000 test que han resultat fallits perquè no complien els certificats necessaris i que han estat retornats. “Espanya ha aconseguit diversos proveïdors. Un ha fet un enviament de 9.000 tests. Les especificacions d’aquest lot no corresponen amb el certificats. S’han retornat i els canviaran”, ha explicat, tot dient que han fet comandes a diversos proveïdors i que estan a l’espera de rebre cinc milions de tests ràpids.

L’ambaixada de la Xina a Espanya s’ha desmarcat dels tests ràpids de coronavirus que no funcionen correctament. A través d’un missatge a Twitter, assegura que l’empresa Bioeasy, d’on provenen els tests fallits, no té llicència oficial per vendre els seus productes. Així s’ha pronunciat després que El País hagi publicat aquest dijous que laboratoris de microbiologia d’hospitals han constatat que les noves proves ràpides de Bioeasy no detecten els casos positius com ho haurien de fer. La Xina aclareix que la recent compra de material sanitari del govern espanyol encara no ha sortit del país asiàtic. Així doncs, els tests comprats a Bioeasy són anteriors a l’última compra.

Segons el comunicat de l’ambaixada, el Ministeri de Comerç xinès va oferir a Espanya una llista de proveïdors classificats, en la qual l’empresa Shenzhen Bioeasy Biotechnology no hi apareix perquè no ha aconseguit encara la llicència oficial de l’Administració Nacional de Productes Mèdics per vendre els seus productes. A més, afegeix que l’última compra del govern espanyol està en curs i que el material encara no ha sortit de la Xina. Així mateix, asseguren que les donacions que ha fet el govern xinès i el grup Alibaba no inclouen productes subministrats per Bioeasy.

Segons la informació de El País, els tests ràpids d’aquesta empresa xinesa tenen una sensibilitat del 30% quan haurien de superar el 80%. La conclusió dels experts és que s’haurà de continuar utilitzant la prova actual i així ho han comunicat a l’Institut de Salut Carles III, que depèn del Ministeri de Sanitat.

Per la seva banda, la ministra de Sanitat, Arancha González Laya, ha evitat comentar la informació d’El País però ha assegurat que el material que el govern espanyol ha comprat per valor de 432 milions a la Xina sí que té “garantia de qualitat”. En declaracions a Radio Euskadi, la ministra ha admès que hi ha “picaresca” al mercat internacional de material sanitari, però apunta que aquest factor no afecta l’última adquisició del seu govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona