Salut

El Palafrugell Gent Gran, preparat per rebre malalts

Una vintena d’avis de la residència geriàtrica ja s’han traslladat a un hotel de Palamós per alliberar espai

Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà estudien altres recursos hotelers

Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE), com a mesura d’emergència sanitària i per tant de manera extraordinària, han trasllat 19 residents de Palafrugell Gent Gran a l’hotel La Vostra Llar de Palamós. El motiu és poder habilitar espais de la residència de Palafrugell per poder fer ingressos hospitalaris, davant una possible saturació dels llits de l’Hospital de Palamós per malalts de Covid-19. Per ara, els traslladats han estat aquells que tenen més nivell d’autonomia i que no presenten cap símptoma respiratori.

Aquest recurs hoteler, que forma part del pla de contingència preparat pels SSIB, ha estat ideat i adequat per garantir en tot moment la seguretat necessària per a l’atenció d’aquests residents amb l’equipament, els professionals, el material i els serveis necessaris.

D’aquesta manera, s’hi prestaran serveis professionals d’assistència mèdica, que es farà des de l’atenció primària, serveis de rehabilitació i terapeutes, com també els serveis d’infermeria i d’auxiliars d’infermeria. També s’oferiran els serveis necessaris d’alimentació, bugaderia, neteja i gestió de residus, que prestarà l’empresa especialitzada del grup SSIBE, Emporhotel, coordinats per una responsable del centre. El SSIBE, segons va explicar la seva directora assistencial, Anna Ribera, ha pogut tenir un petit marge de maniobre per poder-se anar adaptant per donar resposta a aquesta crisi sanitària. L’habilitació de la residència per a malalts és un tema que s’ha anat treballant des de fa algunes setmanes, amb la intenció, per un costat, de poder disposar del màxim de llits, i, per l’altre, de mantenir el nivell d’atenció a la gent gran

Més recursos

El trasllat d’aquests residents permetrà a principis de la setmana vinent habilitar la segona planta de Palafrugell Gent Gran – 30 places– per ocupar-la amb pacients malalta de Covid-19 que requereixin l’entrada en una unitat de convalescència.El centre s’està preparant i adaptant per poder atendre amb la seguretat necessària i prestar l’assistència sanitària amb l’equipament, els professionals, el material i els serveis adequats.

En un primer moment, els SSIBE havien previst habilitar Palamós Gent Gran, la residència que gestiona directament, per la seva proximitat a l’Hospital de Palamós. Per això les converses es van tenir inicialment amb hotelers de la població. Finalment, però, per temes funcionals i operatius, es va optar per la residència de Palafrugell. Amb la residència de Palafrugell a punt de rebre malalts de Covid-19, el SSIBE estudia altres recursos hotelers, segurament també a Palamós, per poder ampliar més el ventall.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El cartell del ’Temps de Flors’ d’aquest any és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA

Augmenten les peticions voluntàries per ser atesos a Support-Girona

girona
societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS
Moda

Creixen els compradors del Regne Unit que venen a la Barcelona Bridal Fashion Week

Barcelona

Iniciativa pionera de gestió de boscos per tal d’adaptar-los al canvi climàtic

la vall de bianya
PATRIMONI

El festival de recreació històrica Tàrraco Viva es dedicarà enguany al Mediterrani

Tarragona