Salut

El Homrani admet que han fet “tard” en la distribució d’equips de protecció a les residències

El conseller diu que part del 170.000 testos del cribratge massiu de la població es farà als centres de gent gran

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha reconegut aquest dimecres que han fet “tard” en la distribució d’equips de protecció individual a les residències. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller ho ha atribuït al fet que “s’han pres algunes decisions que han fet que s’allarguessin els processos” i que per això van decidir comprar aquests equips directament des del departament. “Els estem intentant distribuir el més ràpid possible”, ha dit, tot i remarcar que aquest és un problema que tenen “tots els serveis essencials” i a tot el “món”. A més, el conseller ha explicat que part dels 170.000 tests que es faran en el cribratge massiu a la població aprovat pel Govern es farà a les residències.

El conseller ha explicat que va enviar una carta al vicepresident espanyol Pablo Iglesias quan va veure que “la compra centralitzada no funcionava” i no arribava material. En la carta, li comunicava que el seu departament començaria a fer compres directament.

En aquest sentit, ha recordat, segons ha recollit l’agència ACN, que ja s’han fet dues comandes, la segona per valor de 5 milions d’euros, amb 4.300.000 elements de protecció que “van arribant” i s’estan repartint a les residències. Creu que aquests equips de protecció són clau també per a la contractació de personal, ja que “la por de la gent és amb la seguretat” i “l’única manera de superar aquesta situació és amb els equips de protecció individuals”.

L’últim balanç de la situació a les residències és de 1.123 usuaris morts, 1.906 persones que viuen a residències de gent gran que tenen diagnòstic de coronavirus, 448 residents hospitalitzats i 239 centres amb persones diagnosticades de covid-19. El conseller, però, ha admès que aquestes dades no retraten la situació “al 100%”, sinó que es fa en base a la informació que van aportant les residències. Algunes, ha dit, “no les reporten”, i per això creu que serà “complicat” saber quina és la situació global “fins que no superi la situació”.

Pel que fa als tests, el conseller ha explicat que “part” dels 170.000 tests que es faran durant sis setmanes en el marc del Programa Orfeu aprovat aquest dimarts pel Govern es farà a les residències. “La limitació de tests és global, però una part important es farà a les residències”, ha dit.

No es culpabilitza les residències

D’altra banda, el conseller ha assegurat que el Govern “en cap moment” ha “culpabilitzat” les residències de la situació actual. “En totes les meves intervencions he agraït la gran feina que està fent el teixit de residències i els seus professionals”, ha destacat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS
Moda

Creixen els compradors del Regne Unit que venen a la Barcelona Bridal Fashion Week

Barcelona

Iniciativa pionera de gestió de boscos per tal d’adaptar-los al canvi climàtic

la vall de bianya
PATRIMONI

El festival de recreació històrica Tàrraco Viva es dedicarà enguany al Mediterrani

Tarragona

Roses i Castelló celebren les dessalinitzadores

roses / castelló d’empúries
economia

L’Agència Tributària de Catalunya destapa 286 milions de frau fiscal

barcelona
societat

Avancen dos setmanes la precampanya contra incendis a Collserola

BARCELONA
sequera

El govern recorre a les dessalinitzadores flotants i descarta portar aigua amb vaixell

barcelona

Desallotgen els habitants d’una barraca a l’avinguda Massana

RUBÍ