Salut

Illa: “No estem en condicions de dir què farem a partir del 26 d’abril”

El ministre de Sanitat explica que la del coronavirus és una “crisi dinàmica” i no descarta una nova pròrroga de l’estat d’alarma si ho recomanen els experts

Explica que encara no hi ha cap decisió presa sobre l’extensió de l’ús de mascaretes però descarta implantar carnets “d’immunitat”

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha insistit aquest dimecres al vespre que el govern espanyol està treballant en diversos escenaris però que no estan en “condicions” de dir què faran “a partir del 26 d’abril”, quan acabi la nova pròrroga de l’estat d’alarma i no ha descartat una nova ampliació.

Durant una roda de premsa conjunta a la Moncloa amb la vicepresidenta d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, Illa ha insistit que les dades confirmen la tendència d’alentiment en la transmissió de la malaltia i la “desacceleració” de l’epidèmia però que cal mantenir la tensió perquè encara estem en una “fase dura”. “Hem arribat al cim però ara toca doblegar la corba i això exigeix duresa perquè hi ha sobrecàrrega al sistema sanitari”, ha dit.

En aquest sentit, el ministre de Sanitat remarca que el govern espanyol està treballant per preveure futurs escenaris en funció de com evolucioni l’expansió del virus però que, ara per ara, encara no saben quin s’imposarà.

Illa ha insistit que seguiran les recomanacions dels experts i ha subratllat que es tracta d’una “crisi dinàmica amb molts elements desconeguts”. És per això que, a hores d’ara, no estan en condicions de dir què passarà a partir del 26 d’abril i tampoc si serà necessària una tercera pròrroga de l’estat d’alarma. “Tant de bo la desescalada sigui el 26, però potser serà més tard”, ha apuntat.

En la mateixa línia, ha explicat que el govern encara no ha decidit si generalitzarà l’ús de mascaretes. “Estem analitzant les diferents recomanacions internacionals i encara no hi ha cap decisió presa”, ha afegit.

En canvi, sí que ha descartat implantar carnets “d’immunitat” per a les persones que hagin passat la malaltia.

Tornar a la feina amb seguretat

De la seva banda, la vicepresidenta d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, ha assegurat que l’executiu treballa perquè a partir de dilluns –quan es torni a les condicions del decret per a les dues primeres setmanes d’estat d’alarma– la tornada a la feina es faci “amb la màxima protecció per als treballadors”.

En aquest sentit, ha afirmat que hi ha un diàleg constant amb el sector per garantir-ho però no ha concretat si es farà amb mesures addicionals.

D’altra banda, Calviño ha comentat que es treballa en el camp de la intel·ligència artificial per al desenvolupament d’instruments digitals que permetin donar dades sobre la mobilitat i es dissenyen eines per acompanyar “la fase de descens” de la pandèmia. Això, ha afegit, es fa en coordinació amb la UE. “Hem de tenir una protecció més enllà de les fronteres amb mecanismes de seguretat per quan s’aixequin les restriccions de mobilitat”, ha insistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES