Salut

TERÀPIES. Entitat de recerca

Hospital Universitari de Bellvitge

Projecte: Assaig clínic randomitzat per avaluar els polsos de metilprednisolona i tacrolimus en pacients hospitalitzats amb pneumònia greu derivada de Covid-19.

Investigador: Xavier Solanich.

Descripció: Assaig clínic amb dos fàrmacs que reprimeixen el sistema immunitari, ja aprovats per altres indicacions, en 84 pacients amb pneumònia greu per Covid-19 i paràmetres inflamatoris analítics elevats.

Impacte esperat: L’administració de dos fàrmacs immunosupressors ja existents (metilprednisolona, actualment utilitzat principalment com a antiinflamatori i en al·lergologia, i tacrolimus, actualment utilitzat per prevenir el rebuig en trasplantaments) té un potencial de millora en els quadres de pneumònia greu causada per la SARS-CoV-2. A més, el tacrolimus ha demostrat en models cel·lulars ser capaç de disminuir el creixement de diversos coronavirus, entre ells la SARS-CoV previ. Tots dos fàrmacs tenen un baix cost i són fàcils de produir a gran escala.

L’Hospital Universitari de Bellvitge, juntament amb el seu centre de recerca, l’IDIBELL, forma part del Campus Bellvitge, que també acull la Universitat de Barcelona i l’Institut Català d’Oncologia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.