Salut

DIAGNÒSTIC. Entitat de recerca

Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR)

Projecte: Seqüenciació del genoma complet de SARS-CoV-2 en pacients greus i lleus de Covid-19 per identificar factors de pronòstic i virulència.

Investigador: Josep Quer.

Descripció: L’estudi té quatre objectius principals:

El primer, llegir el genoma del SARS-CoV-2 complet, mitjançant la tecnologia de seqüenciació d’última generació. Aquest procediment es podrà adaptar a altres situacions d’emergència per a altres possibles agents infecciosos en un futur.

El segon, estudiar la diversitat genètica dels virus aïllats de pacients amb Covid-19 lleu i greu per identificar els factors vírics associats a la virulència del virus.

El tercer, identificar diferències entre genomes virals aïllats de les vies respiratòries superiors i inferiors, que podria determinar la diversitat viral dins de l’hoste i la capacitat de transmissió del virus.

I el quart, identificar regions altament conservades en el genoma del virus (que són les que s’han d’intentar atacar) per a la recerca de medicaments antivírics d’acció directa i el disseny de vacunes.

El Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) és un centre Cerca capdavanter en recerca biomèdica que rep la participació de la conselleria de Salut; la conselleria d’Economia i Coneixement; l’HUVH; el Banc de Sang i Teixits; la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), de la qual és institut de recerca acreditat, i el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), que juntament amb el VHIR forma part de l’Institut Acreditat del Campus Vall d’Hebron per l’Instituto de Salud Carlos III (ISCIII).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.