Salut

Els EUA supera els 700.000 casos i suma 38.664 morts

Trump critica les xifres de casos i morts a la Xina i el retard en la informació sobre el què estava passat amb el coronavirus a Wuhan per buscar solucions a nivell global

“Algú realment creu aquest número?”, es pregunta durant una compareixença

Estats Units ha arribat aquest dissabte a 732.197 casos confirmats de coronavirus, que ha provocat 38.664 morts al país, segons les dades publicades per la Universitat Johns Hopkins, en un moment en què sectors conservadors reclamen la reobertura de l’economia després de les mesures de confinament decretades per diversos estats per a prevenir l’expansió de la pandèmia.

Aquests registres assenyalen que la ciutat de Nova York, amb 13.202 morts, es manté al capdavant de les estadístiques de mortalitat en el país a causa de la Covid-19.

Durant la roda de premsa diària sobre el coronavirus a la Casa Blanca, el president nord-americà, Donald Trump, ha advertit a la Xina que hi pot haver possibles “conseqüències” si es comprova que aquest país “és conscientment responsable” d’haver causat el virus.

“Si fos un error, un error és un error; però si fossin conscientment responsables, sí, llavors hauria d’haver conseqüències”, ha puntualitzat, en referir-se a les versions que viuen que la Covid-19 va ser creada en un laboratori xinès, una cosa que ha indicat que s’està investigant.

A més, Trump ha posat en dubte les xifres difoses per la Xina. “Algú realment creu aquest número?”, s’ha preguntat el president nord-americà, que ha interromput així durant la roda de premsa l’exposició que feia Deborah Birx, la coordinadora la feina contra el coronavirus de la Casa Blanca.

La ciutat de Wuhan, focus de la pandèmia de coronavirus que ha arribat arreu del món, va sorprendre aquest divendres amb una revisió de les xifres de morts i contagiats registrats a la ciutat, incrementant en 1.290 -més d’un 50% el nombre de morts fins arribar als 3.869.

El 21 de març passat, Trump va assegurat que la Xina va mantenir la informació sota reserva sobre el què estava passant amb el coronavirus, i ha indicat que desitjaria que hagués informat abans per poder buscar solucions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró