Salut

El govern, encara sense notícies del pla estatal per al desconfinament

L’Estat no avança als territoris cap detall de la desescalada

Podria incloure sortides per franges horàries

Catalunya vol el pla propi i la descentralització

Després d’una nova reunió sense massa marge de maniobra i cap de negociació, el govern de la Generalitat va sortir ahir de la sessió interterritorial dels responsables de salut pública sense tenir cap detall del pla de desconfinament que l’executiu de Pedro Sánchez anunciarà avui. “No ens han dit res de res”, confessaven fonts properes als assistents a la trobada. Pot ben bé ser que en el moment de la reunió, ahir a la tarda, l’executiu del govern socialista encara no hagués elaborat completament el full de ruta per a les pròximes setmanes, malgrat que el rellotge cada cop marcava menys hores per a la presentació pública. El fet que els representants del Ministeri de Santitat demanessin als responsables de Salut dispersos pel territori que els fessin arribar els seus plans per a la tornada progressiva a la normalitat avalaria aquesta hipòtesi i donava certes esperances als delegats que algunes de les sol·licitiuds fossin finalment ateses.

Els representants del Departament de Salut de la Generalitat, com altres assistents a la trobada virtual, van mostrar la necessitat d’establir un ordre en el desconfinament basat en franges horàries. Un pla que el govern català ja fa unes jornades que reclama amb insistència i que finalment podria acabar esdevenint una realitat, d’acord amb algunes filtracions periodístiques que apuntaven la possibilitat que l’Estat acabés admetent aquesta possibilitat. En tot cas, en la trobada la Generalitat va expressar la necessitat de recuperar les competències i gestionar des del territori l’adopció de mesures per recuperar l’activitat amb seguretat en termes epidemiològics.

El pitjor dia, avui

Catalunya voreja les 10.000 morts en aquesta epidèmia i acumula més de 155.000 malalts de Covid-19, entre positius confirmats i simptomàtics. Unes xifres clarament catastròfiques, però que encara no arriben a les 13.000 víctimes que pronosticava l’informe de la Generalitat en el pitjor dels escenaris possibles, que fixava justament per avui l’hipotètic pic de la malaltia al país.

L’informe del Departament de Salut es va filtrar el 24 de març i preveia diferents escenaris de desenvolupament de la Covid-19 al Principat. El més optimista situava el pic de la malaltia el 24 d’abril, amb 70.000 infectats i 7.600 morts, mentre que el més pessimista anunciava aquesta punta per avui, amb 121.000 malalts i uns 13.000 morts.

LA DATA

28.04.20
avui
és el dia en què s’hauria arribat al pic de la malaltia en el pitjor dels escenaris previstos per Salut.

LA XIFRA

13.000
morts
preveia l’escenari més catastrofista del Departament de Salut. A hores d’ara n’hi ha hagut 9.923.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós