Salut

Ayuso assegura que Madrid “compleix” i que treballen per passar a la fase 1 el 18 de maig

La presidenta de la Comunitat de Madrid anuncia que estudien fer obligatori l’ús de mascaretes i que construiran un hotel similar a Ifema

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, assegura que Madrid “compleix” els requisits i que estan treballant per passar a la següent fase el proper 18 de maig. En una entrevista a Onda Cero, Ayuso ha dit que no estan d’acord amb els criteris i que ella hauria apostat per una desescalada per sectors i edats però que cal mirar “endavant” i que, tot i que pensa que es podia haver començat la fase 1 aquest dilluns, estan orientats a aconseguir-ho dilluns que ve. Ayuso també ha dit que estan estudiant fer obligatori l’ús de mascaretes sempre que s’hagi de tenir contacte amb altres persones –inclosos els espais públics- i que construiran un hospital similar a Ifema per atendre “virus” i amb capacitat per a uns 1.000 llits.

Ayuso assegura que està “desitjant” trobar “el punt exacte entre la lluita per la vida i fer un pas endavant per reactivar l’economia”. En aquest sentit, durant l’entrevista ha dit que la fase 0 “no li servirà de res a Madrid” perquè “no té cap sentit que puguis sortir a passejar però no poder obrir una empresa”. La presidenta autonòmica ha afirmat que ella era més partidària de fer fases per sectors i edats però que ara el més important és “mirar endavant” i que si la següent data és el dia 18 de maig, centraran tots els esforços en aconseguir avançar.

“Madrid compleix”, ha dit ,tot afegint que en l’etapa més “complicada” quan el virus “campava” sense que la gent en fos conscient van saber adaptar-se i “medicalitzar hotels o aixecar Ifema”. “Estem preparants i sabem que és important no fer passos enrere”, ha dit. En aquest sentit, ha detallat que estan fent un reforç de proves PCR.

Ayuso també ha anunciat que estan estudiant fer obligatori l’ús de mascaretes perquè no té sentit que “compleixis el confinament i després vagis al supermercat algú faci un esternut i et contagiï”. Per això, proposa que s’hagi d’utilitzar sempre que s’estigui en contacte amb gent –inclosos els espais públics- i ha dit que el repartiment de mascaretes FFP2 que comencen a distribuir-se avui va en aquesta línia.

La presidenta de la comunitat ha sortit al pas de les crítiques d’alguns sanitaris que consideren que aquest model no és el més adequat i ha dit que els professionals no es quedaran sense material.

També ha explicat que construiran un hospital de les característiques d’Ifema per atendre “nous virus” sense “col•lapsar els altres hospitals”. Ayuso ha detallat que tindrà capacitat per a un miler de llits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia