Salut

El Govern esgota les ajudes de 200 euros als treballadors més afectats per la crisi de la covid-19

Treball ha resolt 7.786 de les 9.861 sol·licituds d’ajuts per a autònoms i un 90% les ha resolt favorablement

El conseller de Treball, Chakir El Homrani, ha anunciat que el fons creat pel Govern per als treballadors amb càrregues familiars més afectats per la crisi de la covid-19 ja s’han esgotat. Segons ha dit, s’han tramitat 98.443 sol·licituds i s’han abonat 28.847 prestacions. “Mai hi havia hagut una ajuda que arribés a 100.000 unitats familiars que s’esgotés amb tanta rapidesa. Això demostra que era una ajuda necessària i ha de permetre liquiditat a les famílies”, ha comentat El Homrani, que ha afegit que el decret fixava que en set dies s’havien de resoldre les sol·licituds i en set més el pagament.

Pel que fa els ajuts als autònoms, Treball ha resolt el 80% de les sol·licituds, fins a les 7.786, de les quals el 90% ho ha fet favorablement.

L’ajut de 200 euros per a persones afectades per la crisi econòmica de la covid-19 estava destinada a famílies que poguessin acreditar que en el seu conjunt havien patit una reducció superior al 30% en els ingressos del mes de febrer, i que, a més a més, no hagin cobrat, entre març i abril, més de 2098,3 euros.

D’altra banda, El Homrani ha detallat que el 95% del pressupost per a ajudes als autònoms ja s’ha executat, concretament 7.153.000 euros dels 7,5 milions previstos. Quant al nombre de sol·licituds, ja s’han resolt 7.886 de les 9.861 presentades, xifra que representa el 80%. D’aquestes 7.886, el 90% han estat resoltes positivament, mentre que en un 2% hi ha requeriments per manca d’informació que no permetien calcular la quantitat de l’ajuda, mentre que un 8% han estat rebutjades perquè no complien el requeriment.

Segons el conseller, la quantitat mitjana de l’ajuda per als autònoms s’ha situat en els 889 euros de mitjana, amb un import mínim de 530 euros i un màxim de 2.000.

Per àmbits de sectors i activitats, els vinculats al comerç al detall, com la venda de vehicles a motor, botigues de roba o sabateria, són els que han demanat més ajudes amb un 17,08% del total; seguit de perruqueries i centres d’estètica, amb un 16,9%, i de bars i restaurants, amb un 13%. D’altra banda, per territoris, els 77,73% de les ajudes s’han concentrat a la demarcació de Barcelona; el 8,52% a les comarques de Girona, el 6,48% al Camp de Tarragona; el 4,37% a les terres de Lleida i el 2,90% a les Terres de l’Ebre.

El Homrani ha presentat aquestes dades aquest dijous al matí durant la presentació de la convocatòria d’ajuts per un import superior a 74 milions d’euros per a treballadors discapacitats o malalties mentals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona