Salut

Espanya registra 83 morts en les últimes 24 hores, 24 més que dilluns, i 295 positius testats, 10 més

Hi ha hagut 166 noves hospitalitzacions i els ingressos a l’UCI són només d’11 persones

Simón diu que no dubten de les dades dels informes de les CCAA per passar de fase i que si compleixen, avançaran

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat aquest dimarts a la tarda en roda de premsa que les dades confirmen una evolució molt positiva de la crisi sanitària, però que cal mantenir la prudència i les mesures de seguretat.

Simón ha explicat que els primers casos detectats a Espanya van ser ciutadans de la UE que es van contagiar a països de la Unió Europea i que això va dificultar prendre les mesures oportunes en els primers moments de la pandèmia.

A preguntes sobre la discrepància a les dades d’afectats a la Comunitat de Madrid, Simón ha explicat que la causa és el retard en la notificació dels casos, però ara, amb el nou sistema de diagnosi implementat, es poden detectar i comptabilitzar millor.

Pel que fa a les dades mèdiques, Espanya ha registrat en les últimes 24 hores, 83 nous morts per coronavirus, 24 més que dilluns, i 295 positius confirmats, 10 més que fa un dia.

Segons les últimes dades del Ministeri de Sanitat, hi ha hagut 166 nous ingressos hospitalaris, 6 menys que ahir, i 11 entrades a l’UCI, 4 menys que fa un dia.

En nombre de morts, la majoria (31) es concentren a la comunitat de Madrid i 25, a Catalunya. Pel que fa als positius testats, dels 295, 92 corresponen a la comunitat de Madrid. En total, des que va començar la pandèmia s’han confirmat 232.037 casos de la Covid-19 i 27.778 persones han mort per la malaltia.

El responsable del Centre de Coordinació s’ha referit als criteris per poder canviar de fase a la desescalada i ha explicat que no posen en “dubte” les dades dels informes de les CCAA per passar de fase i que si compleixen i “tot està bé” passaran. Durant la roda de premsa d’aquest dimarts, Simón ha dit que li consta que Madrid ha enviat formalment la documentació per tornar a demanar passar a la fase 1 i ha dit que quan la tinguin, “s’avaluarà”. A preguntes dels periodistes, Simón ha assegurat que entenen que la informació que els envien és real i que no tenen “perquè dubtar”. “Qualsevol incongruència es verifica i reverifica”, ha dit.

En aquest sentit, ha insistit que les comunitats autònomes estan treballant amb total “transparència” i de manera “professional”. “No crec que haguem de dubtar de la informació que ens estan donant”, ha afegit.

Sobre l’ús de mascaretes que probablement es regularà demà a través d’una ordre ministerial, Simón ha admès que pot generar certes “interpretacions” el fet que es digui que s’ha d’utilitzar quan no es puguin mantenir les distàncies de seguretat. Malgrat això, ha dit que “la norma no és molt complicada” i ha apel·lat a la responsabilitat individual per “saber si cal posar-la o no”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona