Salut

Sanitat diu que els “preocupen” les últimes dades de Catalunya i que si no es resol “el problema” s’haurà d’actuar

Simón diu que estan intentant entendre el repunt de positius que reporta diàriament la conselleria de Salut i que ho estan analitzant

El cap del centre de coordinació del sistema d’emergències creu que “estem molt a prop de tenir el virus a nivells pràcticament indetectables”

El director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat aquest divendres a la tarda en la roda de premsa diària per informar de l’evolució del coronavirus que els han “sorprès” i els “preocupen” les últimes dades facilitades per Catalunya sobre nous positius (150).

Simón ha dit que no seria una situació generalitzada sinó vinculada a una zona concreta però que ho estan analitzant perquè si la informació no és correcta, no poden valorar el que està passant “realment”. “Estan arribant unes xifres que requereixen més explicacions i que tenen algunes incongruències”, ha afegit. Per aquest motiu, el Ministeri no va incloure ahir les dades catalanes per problemes de “validació”.

Simón ha dit que pensaven que era un problema “puntual”, però que avui s’havia tornat a repetir, i que si la situació no es resol, “s’hauran de tenir les discussions que calguin per garantir la seguretat no només dels catalans sinó de tots els espanyols”. “Catalunya estava evolucionant bé i notificant bé”, ha dit, tot afegint que la decisió de canvi de fase es va prendre quan van enviar la documentació, a principis de setmana.

En aquest sentit, ha dit que pel que fa a les defuncions, les tres notificades s’ha corroborat que es van produir ahir.

D’altra banda, el director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries ha assegurat que si es mantenen les mesures de control i la ciutadania té cura, “podem estar molt a prop de tenir el virus pràcticament a nivells indetectables”.

Això implicaria, ha dit, que el país se situaria en una “posició immillorable” per arribar a la “nova normalitat”. Una nova normalitat, ha afegit, que “ens permetria, sempre amb mesures de control, una activitat pràcticament normal”. El responsable de Sanitat ha admès que s’han detectat alguns “petits rebrots” en algunes zones però que la millora dels sistemes de detecció precoç i de seguiment de contactes està “permetent” un control ràpid. “No ha tingut un impacte real”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES