Salut

Coronavirus

Investigadors de la URV identifiquen dos fàrmacs antiinflamatoris que inhibeixen la replicació de la Covid-19

Es tracta d’un medicament per humans, el Celecoxib, i un altre de veterinari, el Carprofen

L’estudi és un punt de partida per dissenyar inhibidors més potents

Un estudi del Grup de Recerca en Quimioinformàtica i Nutrició de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona ha demostrat que un antiinflamatori d’ús humà i un altre d’ús veterinari inhibeixen un enzim clau en la replicació i la transcripció del virus responsable de la Covid-19. Es tracta del Celecoxib i el Carprofen, respectivament.

Pels científics, trobar fàrmacs que puguin inhibir la infecció causada pel coronavirus és un pas essencial mentre s’espera la vacuna que pugui frenar-ne definitivament l’expansió.

L’objectiu de l’estudi ha estat analitzar tècniques computacionals per predir si 6.466 fàrmacs autoritzats per diverses agències de medicaments tant per a ús humà com veterinari podien utilitzar-se per inhibir l’enzim M-pro, la proteasa principal del virus.

Tot i no tractar-se d’inhibidors molt potents, l’estudi indica que aquests dos compostos es poden utilitzar com a punt de partida per dissenyar derivats més eficaços.

Els resultats del treball han estat validats per la iniciativa Covid Moonshot i s’han publicat a la revista International Journal of Molecular Sciences.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia