Salut

Coronavirus

Sanitat suma una nova mort per Covid-19 al total de víctimes, que puja a 27.134

Els positius confirmats s’eleven a 240.978, 318 més que ahir

En les últimes 24 hores s’ha diagnosticat 177 nous casos

La pandèmia de coronavirus a l’Estat suma ja 27.134 morts, segons l’últim balanç del ministeri de Sanitat, un més que a l’actualització d’ahir.

Segons l’informe, els decessos registrats en els últims set dies a tot l’Estat espanyol han passat dels 56 de dijous a 52 aquest divendres.

Sanitat xifra el total de positius confirmats en 240.978 casos, 318 més que dijous. En les últimes 24 hores s’ha diagnosticat 177 casos, 18 menys en relació amb l’anterior balanç.

D’aquests, 94 corresponen a la comunitat de Madrid, 22 a l’Aragó i 19 a Catalunya. En els últims set dies, hi ha hagut 162 noves hospitalitzacions i 14 ingressos en UCI.

Bones xifres
El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha explicat que el nombre de casos sospitosos de Covid-19 continua baixant. En l’última setmana se n’ha detectat 57.362, una xifra que qualificat de “molt bona”.

A més, ha destacat que només el 8% dels contactes estrets amb casos confirmats han desenvolupat simptomatologia (94). En aquest sentit, ha assegurat que s’ha aconseguit implementar “un molt bon sistema de vigilància per detectar casos”.

Simón ha advertit que a mesure que s’obrin les fronteres podran entrar casos importats, per bé que “s’intentaran controlar perquè tenim un sistema sòlid”. No obstant, ha admès que la reobertura a l’exterior suposarà un “esforç” important pels serveis de salut intentar reduir els “riscos d’importació”.

En relació a les dades de morts, ha admès que la xifra total està “congelada” des de fa deu dies i que al total només s’hi afegeixen les dades del dia anterior perquè s’estan “revisant” les sèries de dades. Simón ha apuntat que la xifra total, que avui és de 27.134, es podria pujar al voltant dels 28.000 o 29.000 un cop es revisin totes les dades pendents i s’actualitzin les sèries.

Preguntat per la diferència entre els 27.000 morts oficials i l’“l’excés de mortalitat” de 43.000 persones respecte de les xifres de l’any passat, Simón ha argumentat que aquestes 16.000 defuncions més no poden atribuir-se al coronavirus perquè hi pot haver múltiples factors associats. Segons ell, molts països tenen els mateixos problemes i considera que fer comparacions encara és “prematur”.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona