Salut

Coronavirus

Simón obre la porta a prendre “mesures supracomunitàries” per controlar els rebrots, però no ho veu necessari per ara

Generalitat i ministeri mantindran una reunió bilateral aquest dimarts

 El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) del ministeri espanyol de Sanitat, el doctor Fernando Simón, no veu necessari prendre ara “mesures supracomunitàries” pels brots i tampoc creu que faci falta “si se segueixen controlant”.  Simón ha opinat que la decisió de la Generalitat de confinar la comarca del Segrià ha estat “correcta” i “valenta”, tot i que hauria preferit que s’hagués pres abans.

A la roda de premsa on aquest dilluns ha valorat les últimes dades de la pandèmia a l’Estat, Simón  no ha descartat que calgui recórrer a “accions més dràstiques” d’àmbit estatal si els brots “superen l’àmbit de les comunitats autònomes o es comença a no saber què està passant”.  Unes accions, ha apuntat, que  podrien requerir “coses com les que vam veure en el passat”.

Simón ha manifestat la seva preocupació pels 15 focus detectats a les comarques de Ponent, 14 dels quals al Segrià. El doctor ha assegurat que el brot de Lleida els “preocupa molt” però ha valorat que els focus s’estiguin “controlant” i es prenguin “mesures de control importants”.  

En aquest sentit, ha afirmat que la decisió de confinar la comarca, on hi viuen unes 210.000 persones, estava damunt la taula quan van començar a sorgir els brots –centrats a deu empreses hortofructícoles, dues residències, un alberg per a per a persones sense sostre i una comunitat de veïns del centre històric de Lleida–, que encara que “en general s’estan controlat”, alguns tenen un “volum de casos molt per sobre del que és raonable”.

Ha destacat que un percentatge “molt alt” dels positius a Lleida són asimptomàtics i ha dit que en el termini en els pròxims dies es podrà veure l’impacte de les mesures preses i valorar si cal allargar-ho més de 14 dies. “Ara mateix és la mesura adequada i hi ha marge per estendre-ho”, ha apuntat.

Simón s’ha mostrat “satisfet” perquè el govern hagi optat pel confinament i ha afirmat que és un acte “molt valent que cal reconèixer”, però creu que s’hauria d’haver notificat abans perquè  perquè amb la “informació que apareixia semblava clar que calia confinar”.  “Ens hauria agradat que fos una mica abans però no és fàcil prendre decisions així”, ha admès.


El doctor ha valorat que la capacitat de detecció sigui molt més ràpida que abans però ha afirmat que hauria estat “desitjable” que l’hospital de Lleida “no arribés a aquest límit”. “Ens hauria agradat que no haguessin arribat a aquest punt de saturació”, ha dit. Simón ha fet una crida a la responsabilitat individual i ha dit que l’única manera d’evitar rebrots és que la població es responsabilitzi.

El portaveu de Sanitat ha explicat que aquest dimarts el ministeri mantindrà reunió bilateral amb Catalunya per parlar del brot de Lleida. També es reuniran amb altres autonomies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona