Salut

Un terç dels nous positius gironins, a Figueres i Vilafant

La regió ha multiplicat per quatre el nombre de contagis en dues setmanes i la capital de l’Alt Empordà, per vint

Figueres i Vilafant concentren un terç dels nous contagis que hi està havent a la regió sanitària de Girona, segons les dades que facilita Salut. En concret, ha confirmat fins ara 344 positius entre els tests fets a la regió sanitària de Girona les dues últimes setmanes –xifra que probablement augmentarà els pròxims dies quan se sàpiguen més resultats–, dels quals 115 són a Figueres (101) i Vilafant (14).

Salut va informar ahir que ara mateix en aquestes dues poblacions hi ha 7 brots amb 27 persones relacionades positives, tots familiars excepte dos que són laborals. La incidència acumulada els últims 7 dies a l’Alt Empordà per 100.000 habitants és de 70,9. A l’hospital de Figueres hi ha ara 5 pacients de Covid-19 ingressats.

Evolució a Figueres

Mirant l’evolució de les dades, es veu com Figueres, que des del 18 de juny no registrava cap positiu, va tenir de nou un cas el 30 de juny i dos l’1 de juliol. Va ser, però, a partir del sis de juliol que va començar a sumar positius cada dia. La setmana del 6 al 12 va tenir-ne 39 en total, tretze vegades més que els tres de la setmana anterior. La setmana passada –a falta de saber el resultat de tots els tests– ja n’hi ha almenys 62 (un 59% més que la setmana anterior). La xifra de la setmana passada suposa vint vegades més el nombre de contagis de dues setmanes abans. El dia amb més tests positius a Figueres fins ara va ser el 14, amb 26, seguit del dia 10 (19 positius) i el dia 17 (12 casos per ara).

A Vilafant no hi va haver cap cas positiu fins al 7 de juliol. Aquella setmana, la del 6 al 12, es van fer sis tests amb resultat positiu. Dels de la setmana passada fins ara n’hi ha hagut 8 de positius.

Augment global

Com arreu del país, la tendència és a l’alça també en el conjunt de la regió sanitària de Girona. Mirant les dades per setmanes, la xifra provisional de la setmana passada és de 202 positius, dada que multiplica per quatre la de dues setmanes abans (46) i que també és un 42% superior a la de la setmana anterior (142). Cal dir que, després del final de l’estat d’alarma, només es van registrar 32 positius durant la setmana del 22 al 28 de juny i des de llavors la xifra ha anat creixent. Els dies amb més contagiats confirmats fins ara han estat el 14 de juliol, amb 56; el 10 de juliol, amb 46, i el 9 de juliol, amb 39. Després se situen tres dies més de la setmana passada: el 17 de juliol, amb 35 positius, i els dies 15 i 16, amb 33 positius cadascun.

Més controls a Girona

La situació arreu del país va fer que l’alcaldessa de Girona reunís ahir el comitè assessor de la Covid-19, que no es trobava des del 22 de juny. Analitzant les dades a la ciutat es va concloure que per ara no calen noves mesures, però sí que es va decidir intensificar els controls policials per identificar els ciutadans que no portin la mascareta.

LA XIFRA

344
positius
s’han confirmat fins ara en els tests fets les dues últimes setmanes a la regió, 115 a Figueres i Vilafant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

El govern recorre a les dessalinitzadores flotants i descarta portar aigua amb vaixell

barcelona

Desallotgen els habitants d’una barraca a l’avinguda Massana

RUBÍ

Comiat multitudinari a Terricabras

girona
patrimoni

Denuncien penalment una persona per espoli arqueològic a Gandesa

GANDESA
societat

Les conductes suïcides no mortals es van enfilar un 50% després del confinament

barcelona

Nou repel·lent per allunyar cabirols i senglars de les vinyes de l’Empordà

agullana

L’Ajuntament amplia la recollida de brossa porta a porta a l’illa central

Gavà
societat

Mollerussa recupera el servei d’Internet i telefonia mòbil

MOLLERUSSA

Nous mentors pels pacients amb una malaltia renal crònica

girona