Salut

El Govern estudia prohibir fumar al carrer i a les terrasses quan no hi ha distància suficient entre les persones

La conselleria de sanitat de Galícia va ser la primera que va adoptar la mesura, seguida avui per Canàries

La majoria de comunitats també s’ho plantegen

La conselleria de Salut es planteja aplicar la prohibició de fumar al carrer i a les terrasses sempre que no es pugui mantenir una distància física de seguretat entre les persones.

La mesura, que ja apliquen a Galícia i les Illes Canàries, tindria per objectiu evitar més riscos a l’hora de transmetre la Covid-19 en situacions on no es porta la mascareta posada.

El secretari de l’Agència de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat que el Departament de Salut i el PROCICAT encara han de decidir sobre aquesta qüestió, però que la mesura està sobre la taula. “Ho estem estudiant”, ha dit. Argimon, que a més, s’ha mostrat “personalment” partidari de la prohibició, però ha matisat que a les “societats madures” de vegades “val més persuadir que imposar”.

La majoria de les comunitats també estudien prohibir fumar a carrers i terrasses en aquells casos que es pugui garantir la distància física de seguretat. Galícia va ser ahir dimecres la primera comunitat a adoptar la mesura, i avui dijous Canàries també l’ha adoptada. La mesura ha estat aplaudida pels experts perquè pot contribuir a frenar l’expansió del coronavirus. Aquesta mesura havia estat reclamada els últims mesos per les societats mèdiques per poder controlar la pandèmia.

Després de la decisió d’aquestes dues comunitats, la majoria de territoris també sospesa dur-la a terme, com la Comunitat de Madrid que prohibiria fumar en la via pública “sense cap gènere de dubte” si no es pot complir amb la distància de seguretat, que ara és només una recomanació, així ho ha expressat el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz-Escudero que ha afegit que la Comunitat ho faria sempre que pogués adaptar “la possibilitat en l’àmbit legislatiu” que ha utilitzat Galícia.

Les conselleries de salut de les dues Castelles, València, l’Aragó, Cantàbria o el País Basc també reconeixen que podrien adoptar la mesura. En canvi, Navarra, Extremadura, La Rioja o Múrcia no l’aplicaran d’entrada, tot i que podrien fer-ho si la situació mèdica ho aconsella.

Per la seva banda, els fabricants de tabac han manifestat que “no existeixen estudis científics concloents” que avalin la prohibició de fumar a carrers, bars i terrasses com a mesura per evitar l’expansió dels contagis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona