Salut

LÍBAN

Allarguen l’estat d’emergència un mes a Beirut per l’explosió i la Covid

El Parlament libanès va aprovar ahir l’estat d’emergència de la capital, Beirut, declarat la setmana passada pel govern després de la devastadora explosió al port de la ciutat que ha causat 170 morts i 6.000 ferits. En paral·lel, l’executiu dimissionari i en funcions va anunciar l’extensió, durant un mes, de la declaració a causa d’un repunt a l’alça de la Covid-19.

El Líban ja havia declarat l’estat d’emergència el 15 de març per la pandèmia, però havia anat relaxant les mesures ja que la seva incidència era baixa al país. No obstant això, i des de fa dues setmanes, els positius van a l’alça, i s’hi han registrat rècords amb un pic de més de 300 contagis dimarts passat. Per agreujar la difícil situació que viu el país, més de la meitat dels centres de salut i almenys tres dels grans hospitals de Beirut han quedat fora de funcionament a causa de l’explosió de les 3.000 tones de nitrat d’amoni al port el dia 4 d’aquest mes d’agost.

El ministre de Salut, Hamad Hassan, ha anunciat que l’estat d’emergència s’allargarà més enllà del 18 d’agost, quan legalment s’acabava. Hassan ha justificat la decisió de l’executiu perquè avança “un increment dels contagis per coronavirus a causa de les aglomeracions que hi va haver als hospitals després de l’explosió”. També “a la falta de mascaretes i d’implicació amb les mesures de prevenció” durant l’accident que va devastar una part de la ciutat.

A més de la pròrroga, l’executiu, que va dimitir dilluns per les massives protestes ciutadanes d’indignació contra les pràctiques corruptes i la gestió de la crisi, va anunciar ahir el confinament d’alguns barris. “Serem estrictes en el compliment de la quarantena domiciliària”, va assegurar Hassan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona