Salut

Entren en funcionament els equipaments per a aïllaments de temporers amb coronavirus a Girona

L’espai compta amb circuits diferenciats per als pacients i per al personal de la Creu Roja

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies obre aquest dimarts a la tarda una granja escola de Cabanes (Alt Empordà) com a espai per a temporers de les comarques gironines que tinguin coronavirus però siguin asimptomàtics. Compta amb una capacitat inicial de 20 persones, però des del Departament han avançat que es podria ampliar, si fos necessari.

El servei serà gestionat per Creu Roja i comptarà amb integradors socials, voluntaris i també auxiliars d’infermeria. La granja escola s’ha distribuït de tal manera que hi hagi un circuit per al personal de Creu Roja i un altre de diferent per als temporers que s’hi quedin durant els 14 dies d’aïllament amb l’objectiu de minimitzar el risc de contagi.

Des d’aquest dimarts a la tarda els temporers que treballin a les comarques gironines i pateixin coronavirus de forma asimptomàtica ja podran aïllar-se en una granja-escola de Cabanes (Alt Empordà). Aquest és un dels tres espais que El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha habilitat pels treballadors del camp a la demarcació gironina i que no tinguin un espai on aïllar-se.

L’espai compta amb 20 places inicials, però es podrien ampliar si fos necessari. En aquesta granja-escola, els temporers podran dormir-hi, menjar-hi i també tindran una zona a l’aire lliure i una sala polivalent amb televisió on esbargir-se.

Els temporers que arribin a aquest espai serà després que l’Àrea Bàsica de Salut del municipi on treballen o habiten els hagi fet un PCR i hagi sortit positiu. Des del centre els derivaran a l’espai i allà diversos voluntaris de la Creu Roja s’encarregaran de la seva estada. De fet, Creu Roja serà l’entitat que gestioni els espais per a temporers. S’encarregaran que els pacients sense símptomes d’aquesta granja-escola de l’Alt Empordà segueixin el seu aïllament i estiguin en bones condicions. Per això hi haurà integradors socials, treballadors socials i auxiliars d’infermeria, a banda de voluntaris.

Els auxiliars s’encarregaran de prendre la temperatura a tots els pacients que hi hagi a l’espai per comprovar que no tinguin febre. En cas de detectar algun símptoma de la malaltia, se’l derivarà a un centre sanitari o un altre espai reservat per a persones malaltes amb símptomes lleus.

Per altra banda, la directora dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Girona, Marta Casacuberta, ha destacat que l’espai està pensat per a temporers, però també estarà obert a “persones que no hagin contractat i no tinguin un lloc on fer l’aïllament”. Per aquest mateix motiu, els tres centres per a temporers que s’hagin d’aïllar estan a l’Alt Empordà.

Per últim, el Departament també ha reservat 58 places d’un hostal de Viladamat per als temporers que s’hagin hagut de fer un PCR i estiguin a l’espera dels resultats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC