Salut

Salut recomana que quan es detecti un alumne positiu la resta del grup es faci el PCR a l’escola

El secretari de Salut, Josep Maria Argimon, creu que l’inici de curs va “força bé”

Recorda que el confinament d’un centre no és “automàtic”

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha assegurat aquest dijous que l’actitud “més raonable” quan es detecta un positiu de Covid-19 en un grup escolar és que la resta dels alumnes vagin a l’escola i es facin la prova PCR allà.

Davant els dubtes i incertesa de com han de procedir els pares quan s’assabenten que hi ha hagut un positiu a l’aula del seu fill i si han de dur-lo al CAP o no, Argimon ha demanat que els portin a l’escola. “Allà els farem el test. Més comoditat i evitem aglomeracions al CAP”, ha argumentat.

Argimon ha reconegut que “ara no tots sabem com actuar”. És per aquest matí que ha recomanat anar al centre escolar amb normalitat perquè és a l’escola mateix on “s’activarà la unitat mòbil o s’acordara quan hi va”.
“El que és millor és que es pugui fer la prova al centre escolar”, ha insistit. El responsable de Salut Pública ha admès que això “no sempre serà possible” i llavors s’haurà de fer al CAP, però ha reiterat que la millor opció és la primera, encara que la prova no sigui immediata i es faci al dia següent o més endavant.

Sobre l’inici de curs, Argimon ha afirmat que va “força bé”. Davant els primers casos detectats a diversos centres ha recordat que el tancament d’una escola “no és automàtic” en funció dels grups amb positius. “S’han de valorar moltes coses”, ha dit, com per exemple, determinar si dos casos en grups diferents estan relacionats o no.

El cap de la unitat de seguiment de la Covid, Jacobo Mendioroz, ha indicat que el tancament d’un centre s’ha de fer “en el marc de la vigilància epidemiològica”.

Així, si no es tracta d’un contagi “intraescolar”, Mendioroz no considera que calgui tancar l’escola. Per contra, sí que ha avalat aquesta mesura si es tracta d’un contagi entre grups. Amb tot, ha apuntat que a hores d’ara “seria molt estrany” perquè s’han pres “moltes mesures”. Tant ell com Argimon han subratllat que els positius detectats són casos de contagi comunitari.

En relació al “desfasament” informatiu que hi pot haver fins que s’avisa els pares formalment d’un positiu, ha ironitzat que “mai igualarem la velocitat d’un grup de whatsapp de pares i mares”. “És important transmetre certa tranquil·litat”, ha assenyalat.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp