Salut

Torra recomana no viatjar a Madrid

El president demana establir controls de temperatura a les estacions de tren i a l’aeroport

El govern es planteja ampliar les restriccions a Catalunya i estudia la possibilitat de tancar parcs i jardins

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha recomanat no viatjar a Madrid, si no és per motius excepcionals i amb mesures de prudència, davant l’increment de contagis de la Covid-19 a la Comunitat. A més, ha apostat per establir controls de temperatura a les estacions de tren i a l’aeroport per als viatgers procedents de la regió.

En un acte amb la Creu Roja per presentar el balanç de la campanya per sensibilitzar els joves sobre el coronavirus, Torra ha expressat la seva preocupació per la situació a la capital espanyola i el seu entorn i ha dit que no entén com és que no s’han pres mesures “molt més estrictes”.

És per això que ha demanat a les autoritats madrilenyes que adoptin “mesures molt concretes” com “que no es permeti a ningú sortir de Madrid ni viatjar-hi si no es té la certesa que és negatiu” en el test per detectar la COVID-19 i que no té cap símptoma.

Torra ha defensat que calen mesures als aeroports i a les estacions de tren. I ha explicat que ha parlat amb Aena i Renfe perquè a totes les estacions a Catalunya amb trànsit a Madrid i a l’aeroport es facin controls als viatgers que vinguin de la comunitat de Madrid”. Unes mesures que ha qualificat de “sentit comú”.

El cap de l’executiu català ha posat els equips tècnics i d’experts de la Generalitat a la disposició de la Comunitat de Madrid per si els poden ser d’ajuda i ha afegit que si Catalunya ha de demanar col·laboració en algun moment, ho farà, perquè “això no és cap cursa”.

En aquest sentit, ha assegurat que per a ell “no és un consol que altres territoris puguin estar pitjor que nosaltres”.
De fet, ha advertit que el risc de rebrot ha tornat a pujar a Catalunya i ha vaticinat que “l’índex de contagi és possible que torni a pujar per sobre d’un aquesta setmana”.

“No anem bé”, ha lamentat el president, que ha assegurat que és moment de “tornar a sacsejar” i “tornar a recuperar el compromís cívic i l’esforç de superació”. “Faig una crida a la responsabilitat. Tenim eines com el teletreball que hem d’utilitzar al màxim”, ha apel·lat.

Segons ell, cal posar especial èmfasi en les trobades familiars, que ha definit com el “punt màxim de contagis”. “No ens podem permetre abaixar la guàrdia. Hem de rebaixar el ritme social per poder mantenir el ritme escolar i laboral que necessitem”, ha argumentat.

Si la setmana que ve es confirma el creixement dels contagis el govern es planteja ampliar les restriccions a Catalunya. Torra ha apuntat algunes mesures com la possibilitat tancar parcs infantils per evitar aglomeracions. El president ha assegurat que aquesta no és una mesura que vulguin prendre i ha demanat als ajuntaments a conscienciar la població. I és que segons ell, “el problema no són els nens sinó les aglomeracions”.

Així mateix, ha explicat que el govern es reunirà amb el gremi de restauradors per fer incidència en l’obligatorietat del gel hidroalcohòlic i l’ús de la mascareta a les terrasses. “La mascareta és obligatòria a les terrasses. Si tu t’asseus l’has de continuar utilitzant i només te la treus quan beus o consumeixes”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC