Salut

Salut vol vacunar contra la grip dos milions de persones

Els professors s’inclouen per primera vegada entre els perfils prioritaris

Hi ha 635 punts d’administració nous

El Departament de Salut ha invertit vuit milions d’euros, pràcticament el doble que l’any passat, en la campanya de vacunació de la grip, que va arrencar ahir i durarà dos mesos. Per la coincidència amb la Covid-19 i la necessitat d’alleugerir el risc personal i la pressió sanitària, els responsables de salut pública esperen superar uns índex de vacunació que tradicionalment són moderats. S’han adquirit més vacunes que mai –ja hi ha 1.497.552 dosis repartides als centres de vacunació– i, si calgués, amb l’aportació del Ministeri de Sanitat, es podria arribar a tenir-ne 2.050.416. Justament, Salut calcula que són dos milions de catalans els que encaixen en els perfils que s’haurien de vacunar, on per primer cop entren els docents.

L’increment en el cost d’aquesta campanya de vacunació es deu, fonamentalment, al fet que s’han comprat 230.000 vacunes més que l’any passat i que, a més, la majoria (900.000) són tetravalents i, per tant, protegeixen contra quatre soques diferents de la grip, en comptes de les tres habituals. A més, s’ha hagut d’articular una xarxa de locals de vacunació, 635 en total, al marge dels centres d’atenció primària, per tal de garantir la seguretat del procés amb circuits diferenciats.

La directora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, remarca que “el fet de vacunar-se contra la grip no incrementa el risc de contraure la Covid-19” com han fet córrer algunes desinformacions. Al contrari, estudis acabats de publicar però encara per validar assenyalen que, si una persona es contagia amb els dos virus alhora, té el doble de probabilitats de morir per la Covid-19 i sis vegades més de morir per la grip.

La incidència de la grip durant les epidèmies sol oscil·lar entre el 5% i el 20% i pot arribar al 50% entre les persones que viuen internades. Les xifres oficials calculen que l’any passat la vacuna va evitar un 37% de morts, un 40% d’ingressos a UCI i un 26% d’hospitalitzacions entre els majors de 65 anys. Per tant, vacunar-se també ajuda a rebaixar la pressió al sistema de salut.

LA FRASE

Hi ha vacunes per a tothom i no cal patir ni posar-la el primer dia. Encara tenim dos mesos de marge
Marta Chandre
sotsdirectora del Servei Català de la Salut


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona