Salut

Navarra decreta un confinament perimetral de dues setmanes

A partir de dijous i durant almenys 15 dies no es podrà entrar sortir o entrar a la comunitat foral tret d’algunes excepcions

Bars, restaurants i establiments esportius i culturals tancaran a les nou de la nit

El govern navarrès ha decretat el confinament perimetral de la comunitat durant dues setmanes.

La presidenta de l’executiu foral, María Chivite, ha anunciat aquest dilluns en roda de premsa que a partir de dijous i durant almenys 15 dies no es permetrà la sortida o entrada de persones a Navarra excepte en els casos excepcionals establerts per obligacions laborals, serveis essencials o d’urgència.

En la compareixença, convocada d’urgència, Chivite ha reconegut que la “preocupant” situació sanitària derivada de la Covid-19 ha obligat a prendre aquesta decisió, malgrat que en les setmanes prèvies ja s’havien pres altres restriccions. “Es tracta d’aturar tota l’activitat no imprescindible”, ha justificat.

A més del confinament perimetral, la presidenta navarresa ha anunciat el tancament de bars, cafeteries i restaurants, que només podran mantenir l’activitat per a la venda de pa i premsa si disposen d’habilitació per a fer-ho.

Les restriccions afecten també els establiments comercials, esportius i culturals, que hauran de tancar a les nou de la nit. La capacitat màxima del transport públic urbà es redueix al 50%.

L’executiu manté la prohibició de reunions de més de 6 persones en espais públics i estableix l’obligatorietat de crear “bombolles de convivència” entre els convivents de cada domicili.Vacunació encarrilada

madrid

‘25-N. Elles’, quatre vides de dones truncades a Figueres

FIGUERES

La lluita contra la violència de gènere, més necessària que mai

barcelona

Eulàlia Lluch: “La gent continua recordant el pare”

OLOT

Xarxa garrotxina contra la violència masclista

OLOT

Brot amb 37 afectats en dues residències banyolines

BANYOLES

Parcs naturals sí, però amb civisme!

Barcelona

Entra en vigor la regulació de patinets elèctrics a Girona

Girona

Salut inicia avui cribratges massius a Olot i Banyoles

girona