Salut

El Trueta ja s’adapta a la segona onada de la Covid-19

Habilita nous espais i redueix el nombre d’activitats programades, i l’hospital de Palamós anul·la operacions demorables a pacients fràgils

Doten de més recursos humans la unitat de crítics del Trueta

A l’hospital Josep Trueta de Girona ja es preparen per a la segona onada de la Covid-19. La unitat de pacients crítics i semicrítics habilitada a la planta novena B a finals de l’abril passat, amb capacitat per a 28 pacients, i dotada amb el material i l’equipament necessaris per atendre infectats de complexitat, tenia ahir cinc ingressats (quatre dels quals, crítics, i un de semicrític). Tot i això, la direcció del centre ja està dotant la unitat amb més recursos humans pensant en els efectes que podria tenir la pandèmia en els pròxims dies. A més a més, l’hospital va habilitar ahir la planta setena A per a pacients convencionals i va doblar tres habitacions de la planta cinquena B.

El Trueta tenia ahir 44 pacients amb Covid-19, entre els quals n’hi havia catorze de crítics i un de semicrític. Així mateix, el 13% dels pacients ingressats al Trueta tenien Covid-19, mentre que aquest percentatge s’eleva al 45% en el cas dels pacients crítics. Pel que fa als professionals, a l’hospital Trueta n’hi havia ahir 57 d’aïllats: 20 dels quals, perquè són positius de Covid-19, i els 37 restants, perquè estan fent la quarantena de deu dies per haver tingut contacte estret amb un positiu.

El centre va optar també per reduir i reorganitzar determinada activitat demorable o reprogramable. Es va suspendre l’activitat de la unitat del son; es va reduir part de l’activitat programada de l’hospital de dia de la unitat de diabetis, endocrinologia i nutrició; es van suspendre la majoria de sales d’operacions de cirurgia local, i es va reordenar l’activitat quirúrgica d’oftalmologia i de cirurgia cardíaca.

Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) van passar ahir a nivell d’alerta 2 del pla de contingència. A l’hospital de Palamós es van anul·lar les intervencions demorables als “pacients fràgils”, que es reprogramaran més endavant, i van prioritzar les operacions que no requereixin ingrés hospitalari. A l’atenció primària i a consultes externes, es van anul·lar les proves i exploracions que comporten més risc per l’ús d’aerosols. Igual que al Trueta, a l’hospital de Palamós es van reorganitzar els espais. Així, es va tancar l’accés per la planta 0 i ara ja s’hi ha d’accedir a través del carrer Mossèn Gaspar Bosch (planta 2).

L’hospital de Figueres ja va anunciar a principis de setmana l’adopció de mesures per afrontar la segona onada. Ahir els hospitals de la Corporació de Salut de la Selva i el Maresme van doblar el nombre d’ingressats respecte a quatre dies abans i van arribar fins als trenta, dotze a l’hospital de Blanes.

LA XIFRA

44
ingressats
amb Covid-19 hi ha al Trueta, d’acord amb la informació que va publicar ahir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni

Figueres perfora un pou de 200 metres de profunditat per buscar aigua

figueres