Salut

Els operadors diuen que el transport públic és segur

Contradiuen Oriol Mitjà, que situa el risc en 7 sobre 10

L’investigador diu que li van oferir entrar al govern

“Els transports públics són un lloc de risc”, assegurava ahir l’investigador Oriol Mitjà en una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio. Una afirmació que entra en contradicció amb el que mantenen els operadors de transport públic basant-se en les dades estadístiques i que ahir mateix van rebatre en boca del president de la Unió Internacional de Transport Públic (UITP) i director general d’FGC, Pere Calvet. “Les dades que tenim no indiquen que el transport públic hagi estat focus de contagi en cap país del món”, va replicar Calvet.

“En una escala de l’1 al 10 de risc de transmissió del virus, els organismes internacionals situen el transport públic en un 7”, va indicar Mitjà, que hi va afegir que és “imprescindible” que la implementació de mesures en el transport públic sigui “molt forta, ja sigui incrementant les freqüències, disminuint o controlant accés a les estacions o proposant alternatives al transport, que hi hagi altres vies per facilitat la mobilitat a l’àrea metropolitana”. El president de la UITP va argumentar que els transports públics ja prenen totes les mesures necessàries per garantir la seguretat pel que fa a neteja, desinfecció i ventilació d’unitats, “fins i tot més del que caldria, perquè als processos de ventilació s’hi suma l’obertura de portes a cada parada, que serveix per renovar l’aire a l’interior dels vehicles”. A més, va recordar que l’ús de la mascareta és obligatori en tot moment i que a les estacions hi ha dispensadors de gel hidroalcohòlic a l’abast dels usuaris. “Des d’un punt de vista sanitari es pot fer una avaluació de riscos, però la certesa diu que des que va començar la pandèmia no hi ha hagut cap brot important que s’hagi generat al transport públic”, va concloure Pere Calvet.

Oferta de Torra

Oriol Mitjà va revelar en la mateixa entrevista que, l’abril passat, el president Quim Torra li va oferir entrar al govern en un comissionat amb rang de conseller per contribuir a controlar la pandèmia de Covid-19, però que el vicepresident Pere Aragonès “va declinar la seva voluntat d’ajuda, perquè les competències eren de Salut”. Mitjà hi va afegir que va acabar rebutjant l’oferiment perquè “no es donaven les condicions mínimes” de “neutralitat política”. El vicepresident va declinar ahir valorar les declaracions de Mitjà al·legant que la prioritat és estar centrats en la segona onada de la pandèmia.

LES FRASES

En una escala de l’1 al 10 de risc, els organismes internacionals situen el transport públic en un 7
Oriol Mitjà
Investigador
Les dades que tenim no indiquen que el transport públic hagi estat focus de contagi en cap país del món
Pere Calvet
President de la uITP


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona