Salut

L’Ajuntament de Barcelona no es planteja tancar parcs i platges

Colau no qüestiona les noves restriccions però demana “reforços” per als CAP i per als sectors afectats

Anuncia que es desplegaran 300 informadors municipals

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no qüestiona les noves restriccions de la Generalitat anti-covid-19 perquè s’estan aplicant a tot Europa però ha reclamat que s’acompanyin de “reforços” immediats. En una entrevista a ’Els Matins de TV3’, Colau ha assenyalat que cal més personal als CAP i que el fons per als sectors afectats ha d’estar actiu des d’ara mateix. “No faré cap polèmica, l’últim que necessita la ciutadania és que entre nosaltres ens posem a qüestionar-nos”, ha afegit. Colau s’ha mostrat preocupada per l’estat d’ànim de la ciutadania i ha dit que entén que estigui “trista, emprenyada, frustrada i angoixada”. No es planteja tancar parcs i platges i avança que es desplegaran 300 informadors municipals.

Segons Colau, la mobilització de personal per a l’atenció primària no pot arribar d’aquí dues setmana sinó que es necessita ara i ha recordat que des de l’ajuntament s’estan oferint fins a 70 espais per ampliar els CAP i perquè es puguin fer vacunes de la grip o PCR. Pel que fa als fons anunciats pel Govern per als sectors més afectats per les restriccions, Colau demana que han d’estar actius de manera immediata perquè hi ha “moltes situacions límits”. “No volem que tanquin bars, restaurants i teatres”, ha afegit.

Preguntada per si comparteix les mesures restrictives per a la cultura, Colau ha respost que té claríssim que el sector és segur però també ha afegit que el problema no es dona en sectors com la cultura o l’esport sinó que es tracta d’un “problema general”. Segons l’alcaldessa, s’ha de baixar l’activitat en general i no de la cultura en concret. “No faré cap polèmica, l’últim que necessita la ciutadania és que entre nosaltres ens qüestionem”, ha conclòs.

Colau ha avançat que el ple municipal d’aquest divendres començarà amb una declaració conjunta de tots els grups municipals davant la situació d’emergència i ha agraït la disposició de tots els partits. Segons l’alcaldessa, en el context actual, “es necessita que s’aparquin les diferències perquè no és moment de polèmiques sinó de remar tots junts”.

300 informadors municipals

Colau ha avançat que hi haurà 300 informadors municipals aquest cap de setmana a Barcelona per “acompanyar la ciutadania” en l’aplicació de les noves restriccions. Segons ha dit, si en algun moment coincideix molta gent en un mateix lloc es convidarà la població a espaiar-se.

També ha dit que no es plantegen tancar ni parcs ni platges perquè, segons ha apuntat, la ciutadania necessita sortir a prendre l’aire i s’han d’aprofitar els espais que té Barcelona. En aquest sentit, ha reclamat als ciutadans que siguin “raonables”.

Colau ha admès que és “complicat” aplicar el confinament municipal en una ciutat com Barcelona que és molt densa en un territori petit i amb intercomunicació a través d’autobús o metro. L’alcaldessa ha afegit que es farà un seguiment de com s’aplica en aquest primer cap de setmana per veure si cal que el Procicat faci algun “ajust”.

La “vergonya” dels desnonaments a famílies vulnerables

Preguntada pels desnonaments que s’estan produint enmig de la pandèmia, Colau ha demanat “fermesa” tant a la Generalitat com al govern espanyol perquè els aturi. Considera que és una “vergonya” i “absolutament intolerable” que es desnonin famílies vulnerables en plena emergència i amb mesures com el toc de queda nocturn. Pel que fa a la gestió de l’ajuntament sobre aquesta qüestió, ha defensat que es fa mediació amb les entitats i que s’està aconseguint aturar molts dels desnonaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona