Salut

ÀSIA

COVID 19

El coronavirus es torna a descontrolar

Els casos d’infectats i de morts arriben a xifres sense precedents al Japó des de l’inici de la pandèmia

Els principals governs del continent comencen a prendre mesures per frenar els casos emergents

El Ministeri de Salut nipó va confirmar, ahir, que el nombre diari de casos confirmats de coronavirus va assolir un nou rècord per quart dia consecutiu, amb 2.508 nous casos, el nombre més alt des de l’inici de la pandèmia, el mateix dia que el nombre de morts va arribar als 2.000, després de registrar-se la xifra rècord de 12 morts en 24 hores. Tòquio va registrar, aquest diumenge, 391 casos, després d’arribar a més de 500 els tres dies precedents; la segona ciutat del país, Osaka, va informar, ahir, de 490 nous infectats, el que representa un augment de casos sense precedents, i l’illa de Hokkaido, al nord del país, va comunicar 245 nous casos, de què 153 a la capital, Sapporo. El primer ministre del país, Yoshihide Suga, s’ha vist envoltat de crítiques per aturar parcialment els programes governamentals introduïts per promoure els viatges i els àpats als restaurants.

Per la seva banda, el govern sud-coreà endurirà, a partir de demà, les restriccions a Seül, Gyeonggi i Incheon per frenar l’augment de casos, que han superat per cinquè dia consecutiu els 300 nous contagis. Les mesures inclouen la prohibició d’obrir als locals d’oci nocturn i obliga els restaurants a deixar d’atendre clients a partir de les nou del vespre. Els estadis esportius només poden admetre el 10% de l’aforament i es prohibeixen les reunions de més de 100 persones.

Singapur i Hong Kong van ajornar, ahir, l’inici d’una bombolla de viatges aeris destinada a impulsar el turisme a les dues ciutats després que aquest dissabte s’anunciés un augment de les infeccions a l’excolònia britànica. El ministre de Comerç i Desenvolupament Econòmic de Hong Kong, Edward Yau, va assegurar, en roda de premsa, que aquesta bombolla de viatges es retardarà almenys dues setmanes, després que la ciutat registrés 43 nous casos de coronavirus. La bombolla de viatges està destinada a permetre els viatges entre les dues ciutats sense haver de fer quarantena, sempre que es facin proves abans i després d’arribar a la destinació i volin en vols designats. També a Hong Kong, el govern de la ciutat donarà 5.000 dòlars (uns 540 euros) a qualsevol resident que doni positiu en Covid-19. L’objectiu de la mesura és fomentar els tests assegurant un ajut als qui hagin de fer quarantena.

Les autoritats xineses van iniciar, ahir, proves massives i van anunciar el tancament d’escoles després de l’anunci de tres nous casos de transmissió nacional, les darreres 24 hores: dos al nord de la província de Mongòlia Interior i un a Xangai. La ciutat de Manzhouli, a Mongòlia Interior, també va tancar els espais públics i va ordenar als residents que no es reuneixin per fer àpats. A Xangai, les autoritats locals van trobar, dissabte, un cas més quan van testar 15.416 persones després de diversos casos recents de transmissió local. La ciutat no ha tancat les escoles, però sí les instal·lacions específiques i un districte de la ciutat.

La Xina ha estat fent proves massives fins a tres milions de residents a Tianjin, al nord del país, després que s’hi haguessin trobat cinc casos a principi de setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona