Salut

El Regne Unit aprova noves restriccions després del confinament

Les mesures provoquen una rebel·lió al grup conservador

A partir d’aquesta mitjanit a Anglaterra s’aplicarà un sistema de gestió de la pandèmia amb tres nivells de limitacions

El Parlament del Regne Unit ha aprovat aquest dimarts les noves mesures proposades pel govern de Boris Johnson per contenir el coronavirus a Anglaterra. Les restriccions entraran en vigor demà dimecres, quan acaba el confinament gairebé total decretat el passat 5 de novembre.

La Cambra dels Comuns ha avalat per 291 vots a favor, 78  en contra i l’abstenció de la major part de l’oposició laborista un nou sistema de gestió de la pandèmia que contempla tres nivells de restriccions en funció del risc de contagi.

Entre els vots en contra hi ha els de 55 diputats conservadors, fet que reflecteix el grau de descontentament al mateix grup parlamentari del govern, molts dels membres del qual veuen injustificades les limitacions i consideren que coarten les llibertats individuals.

Des de les 00.01 hores del dimecres, un 99% d’Anglaterra, la regió més poblada del Regne Unit, quedarà emmarcada en els nivells de més risc: el 2, que comporta l’obertura parcial dels pubs i la prohibició de reunir-se amb membres d’altres llars a interiors, i el 3, en el qual l’hostaleria només pot servir menjar i beguda per endur.

La revolta d’aquests 55 diputats tories contra el govern és la més gran d’ençà que Johnson va guanyar per majoria absoluta les eleccions generals del 12 de desembre de 2019. El primer ministre ha intentat aturar la rebel·lió a les seves files oferint un ajut econòmic addicional als pubs, que en els dos nivells més estrictes del nou sistema veuen molt limitades les seves operacions. No obstant això, les 1.000 lliures (1.114 euros) de suport han estat considerades insuficients per molts parlamentaris i per l’associació del sector, UKHospitality, que considera que no arriba ni a “gest simbòlic”.

Johnson ha promès que aquest sistema per nivells 1, 2 i 3 es revisarà al gener i el Parlament podrà tornar a votar al respecte el 2 de febrer. A més, ha assegurat que en el futur s’intentarà dissenyar un mètode per imposar restriccions de manera més matisada.

Juntament amb Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord, que tenen les seves pròpies competències, l’executiu de Londres, que s’ocupa d’Anglaterra, té previst suavitzar el conjunt de restriccions durant els dies propers a Nadal.

L’entrada en vigor del nou sistema de gestió per nivells coincideix amb un relatiu descens dels contagis al país, després del període de confinament. Segons les dades d’aquest dimarts, en les últimes 24 hores s’han registrat 13.430 contagis i 603 morts, que eleven a 59.051 el total de defuncions d’ençà de l’inici de la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Els Bombers donen per controlat l’incendi de Vila-sana

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar varietats autòctones resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla