Salut

El Consell Interterritorial acorda el tancament perimetral durant les festes de Nadal

Les visites a familiars i persones properes seran una excepció permesa per desplaçar-se entre comunitats

El govern espanyol i els autonòmics aproven limitar les reunions a 10 persones i endarrerir l’inici del toc de queda la vigília de Nadal i Cap d’Any

El Consell Interterritorial de Sanitat ha aprovat aquest dimecres les mesures proposades pel ministeri de Sanitat per al període de les festes Nadal. Entre les restriccions previstes per contenir la propagació de la Covid-19 hi ha la prohibició de moviments entre autonomies entre el 23 de desembre i el 6 de gener, amb l’excepció de les visites de familiars. La proposta del govern espanyol ha rebut el suport de totes les comunitats autònomes tret de Madrid, que hi ha votat en contra, i Catalunya, que s’ha abstingut.

Entre les mesures aprovades al Consell hi ha ajornar l’inici del toc de queda nocturn fins a dos quarts de dues de la matinada la vigília de Nadal i Cap d’Any; que les trobades de persones no puguin superar un màxim de 10 persones –sense especificar si són adults o menors–, i el tancament perimetral durant totes les festes.

A les excepcions que ja preveu el decret de l’estat d’alarma per moure’s entre territoris, com els desplaçaments per motiu laboral o sanitari, l’acord del Consell Interterritorial afegeix per a aquestes dates les visites a familiars i persones properes.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat en una roda de premsa posterior a la reunió que aquestes restriccions no es prenen “per gust ni per entorpir la vida de ningú”. Preguntat per com es controlarà aquesta mesura, ha assegurat que té “plena confiança” en l’actitud “responsable” dels ciutadans més enllà dels “controls que es puguin fer”. Illa ha repetit en diverses ocasions el que ha estat el leitmotiv de la reunió amb les autonomies: “Per Nadal, tothom a casa”.

 
El govern diu que es basarà en els seus propis plans de Nadal i de desescalada
Fonts de la Generalitat han justificat l’abstenció perquè el govern no se sent interpel·lat per l’acord, ja que entén que el lloc de decisió sobre aquestes qüestions és el Procicat i no el Consell Interterritorial.

En aquest sentit, el govern ha subratllat que Catalunya es basarà en el Pla de Nadal aprovat avui pel Procicat i el pla d’obertura progressiva establert fa dues setmanes.

No obstant això, el ministre Illa ha subratllat avui que les mesures aprovades al Consell són d’“obligat compliment” a tot l’Estat.Pugen els grups escolars confinats i els centres tancats

barcelona

Un detingut i dos policies ferits en els disturbis d’una trentena de persones contra locals comercials a Barcelona

barcelona

Un mes de vacunació deixa el país lluny de la immunitat

Barcelona

Catalunya perd 17 milions de turistes internacionals

Barcelona

Canvis per reduir els trastorns

CALDES DE MALAVELLA

La UdG respon als dubtes sobre la Covid

girona

Clam perquè s’apliqui mà de ferro als que ‘roben’ vacunes

barcelona

El Trueta incorpora un nou tomògraf d’altes prestacions

Girona
Educació

Revifa el debat dels horaris

Barcelona