Salut

Salut veu probable superar els 4.000 ingressats i 700 pacients a les UCI en la tercera onada

La conselleria prioritza aquesta setmana administrar la segona dosi ja que arribaran la meitat de les vacunes previstes

El conseller d’Interior planteja avançar la vacunació als Mossos en ser “servei essencial”

El departament de Salut veu probable superar els 4.000 pacients ingressats als hospitals catalans a causa del coronavirus i les 700 persones a les UCI. Si més no, així ho ha apuntat el coordinador de la Unitat de seguiment de la covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz.

Aquesta és una previsió molt negativa de l’impacte de la covid-19 en el sistema sanitari que, a més, està condicionada a l’efecte de les mesures.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que aquesta setmana arribaran menys de la meitat de les vacunes de Pfizer i BioNtech previstes inicialment per una retallada temporal en la distribució i que per això prioritzaran l’administració de la segona dosi i a fer una reserva perquè no quedi trencat el cicle per a la immunització.

Per la seva part, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha advertit que hi ha uns 800 efectius dels Mossos d’Esquadra i policies locals confinats per coronavirus, fet que fa plantejar un avançament en la vacunació dels agents. Al seu entendre, són un “servei essencial”, com els sanitaris i professors.

Sàmper ha ressaltat així que s’hauria de “preservar” la funció de “servei essencial” que exerceixen els Mossos i les policies locals de Catalunya, tenint en compte a més que és “evident” que a les comissaries augmenta el risc de contagi.

Segons les dades aportades pel conseller, actualment uns 480 agents dels Mossos d’Esquadra -el 3 % de la plantilla- estan confinats per coronavirus, xifra que s’elevaria “sens dubte” fins a entre 700 i 800 agents si se sumen les policies locals.

El conseller, que ha insistit a més en què la plantilla dels Mossos d’Esquadra és curta d’efectius, ha advertit que en dispositius recents han sofert “tensions” per poder arribar a tot arreu, com per exemple per controlar el confinament comarcal de la Cerdanya i el Ripollès o en l’operatiu del Cap d’Any.

8.000 multes cobrades de les 170.000 imposades

La Generalitat ha cobrat fins ara només 8.000 de les 170.000 multes imposades per saltar-se les restriccions per la pandèmia del coronavirus i encara té pendents d’obrir expedient a 80.000 d’elles, amb el risc que prescriguin si no ho fa abans del proper mes de maig.

Així ho ha reconegut en una roda de premsa telemàtica el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, després que el diari Ara informi aquest dilluns que la Generalitat només ha cobrat el 4,7% de les 170.000 multes (8.000) que els Mossos d’Esquadra i les policies locals van imposar a Catalunya durant el primer estat d’alarma, entre el 14 de març i el 21 de juny.

“La velocitat no és la que voldríem tenir, la realitat no es pot negar, però la complexitat de la situació fa que la tramitació d’expedients vagi a un ritme que no és el que ens agradaria, però intentarem que no prescriguin i que es puguin executar els expedients”, ha assegurat el conseller.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona