Salut

Sanitat preveu que la soca britànica pugui representar la meitat dels contagis a mitjan març

Aquesta mutació del coronavirus encara representa menys del 5%

Simón destaca que la letalitat del virus es troba ara en el 0,94%, una de les taxes més baixes de la pandèmia, similar a les dels mesos de maig i juny

La circulació de la soca britànica del coronavirus es trobaria ara per ara “per sota” o “molt per sota” del 5% a l’Estat espanyol, ha assegurat aquest dijous  el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón.

El portaveu del ministeri de Sanitat ha indicat que les estimacions encara no són gaire precises i s’està a l’espera de més resultats. Ara bé, si la nova variant evolucionés com ho ha fet al Regne Unit, podria ser dominant i representar entre el 40 i el 50% del coronavirus circulant cap a mitjan març.

El coordinador de l’estratègia epidemiològica a l’Estat espanyol ha assegurat aquest dijous que s’han pres mesures per evitar que es dissemini aquesta variant del SARS-CoV-2 –que és més transmissible–, com ara fer més seqüenciació genòmica del virus.

Amb tot, Simón ha reconegut que podria acabar sent la soca dominant en les properes setmanes, tot i que caldrà veure altres factors, com per exemple si apareixen noves variants del virus.

Simón ha explicat que la letalitat del virus se situa ara en el 0,94%, una de les més baixes observades durant la pandèmia, similar a la del maig i juny. En el conjunt de la pandèmia se situa en el 2,2%, una de les més baixes a nivell europeu.

Segons ell, la capacitat de diagnòstic a l’Estat espanyol es troba al màxim des de l’inici de la pandèmia, amb més de 3.000 proves diagnòstiques per cada 100.000 habitants a la setmana.


Debat de les mascaretes
Després que països com Alemanya hagin decretat l’obligatorietat de les mascaretes de tipus quirúrgic o FFP2 en comerços i transport públic, el director del CCAES creu que tant aquestes com les higièniques que compleixen la normativa UNE són suficients si tothom les porta. L’important, ha dit, és l’efecte conjunt de la mesura.


No obstant això, ha recordat que en determinades situacions de més risc sí que es recomana utilitzar les mascaretes que més protegeixen. En qualsevol cas, ha subratllat que les mesures estan permanentment en estudi.El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Jornada més assolellada

Barcelona

L’Arquebisbat de Barcelona alerta d’un centre de culte “il·lícit” a Barcelona

Barcelona

Sanitat i les comunitats es donen més temps per consensuar les mesures de cara a la Setmana Santa

Barcelona

Les morts per Covid-19 a l’Estat ja són més de 70.000

Barcelona

Un brot de Covid-19 afecta una desena de treballadors d’una empresa de cítrics del Baix Ebre

Tortosa

Apareixen pintades racistes en una escola de Reus

Reus

El govern espanyol vol un “model únic” de certificat digital de vacunació a Europa disponible abans de l’estiu

Madrid

Mor als 74 anys l’empresari tèxtil sabadellenc Josep Bombardó

Sabadell

El govern espanyol amplia la quarantena obligatòria a deu països més

Madrid