Salut

Salvador Macip demana prudència per l’expectativa de vacunar gran part de la població a l’estiu

L’investigador de la universitat de Leicester reconeix que li fa més por la variant del Brasil que la britànica i la sud-africana

L’investigador de la Universitat de Leicester (Gran Bretanya) Salvador Macip ha reclamat aquest dimarts prudència en les expectatives de vacunar gran part de la població a l’estiu, ja que existeix un risc que sorgeixin errors que retardin la distribució dels productes.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el també professor de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha dit que “s’ha estat molt optimista”, ja que tots els països deien que vacunarien a un ritme més ràpid del que porten en l’actualitat.

“Els problemes en el subministrament eren molt esperables, vam començar amb força perquè hi havia dosis acumulades”, ha al·legat Macip, que tot seguit ha precisat que “qualsevol petita ensopegada retardarà la distribució de vacunes”.

No obstant això, l’expert ha apuntat que aquests contratemps no es notaran tant quan hi hagi més vacunes al mercat.

Davant les variants sud-africana i britànica del coronavirus, Macip ha advertit que els anticossos generats per les dosis reconeixen aquestes mutacions, però no completament, segons un estudi preliminar publicat per la farmacèutica Moderna.

Això sí, el metge ha precisat que és aviat per preocupar-se sobre una possible baixada de l’eficàcia en les vacunes i ha fet una crida a la prudència per reduir al màxim els contagis per frenar l’expansió de les noves variants.

Amb tot, Macip ha reconegut que li fa més por la variant del Brasil, que s’ha estès de forma preocupant a la ciutat de Manaus, la capital de l’estat de l’Amazones. “Manaus ha estat un centre de descontrol total, s’ha infectat moltíssima gent i el virus muta feliçment. La variant podria no ser reconeguda pels anticossos que generen les vacunes”, ha assegurat.

Quant a les eleccions catalanes, el docent ha dit que hauria estat millor apostar per torns més curts i més gent a les meses electorals per així evitar el risc que representen els comicis.

Per això, Macip ha instat a ser cautelosos durant la cita electoral per evitar un augment de casos, i ha recordat que cada dia suportem moltes altres situacions que comporten cert perill.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona