Salut

L’alcaldessa de Tossa de Mar es vacuna durant la campanya que es va fer al geriàtric del municipi

Imma Colom ho justifica perquè és personal sanitari i visita “molt sovint” la residència

L’alcaldessa de Tossa de Mar (Selva), Imma Colom, s’ha vacunat contra la covid-19 aprofitant que el Departament de Salut va anar al geriàtric del municipi per administrar-la entre els usuaris. Colom és metgessa però des de l’oposició han recordat que està en excedència per ocupar el càrrec d’alcaldessa, on dedica el 95% de la jornada. Durant l’últim plenari de Tossa de Mar l’alcaldessa va justificar haver rebut la vacuna perquè visita “molt sovint” el geriàtric. L’alcaldessa també va afirmar que no havia fet “cap trampa” i que se sentia “molt contenta” d’haver rebut el vaccí en el centre de gent gran de Tossa i que els seus usuaris també ho haguessin fet. L’Ajuntament va penjar una fotografia a les xarxes de l’alcaldessa rebent la vacuna.

L’arribada de la vacuna contra la covid-19 a Tossa de Mar (Selva) ha aixecat polèmica després que l’alcaldessa del municipi rebés el vaccí durant la campanya que es va fer al geriàtric. La vacunació es va fer el 12 de gener i en aquell dia l’alcaldessa, Imma Colom, va rebre la dosi corresponent. Posteriorment, l’Ajuntament del municipi va penjar una fotografia a les xarxes socials en què es podia veure Colom rebent la vacuna.

Això ha destapat la polèmica amb Tossa Unida -un grup de l’oposició-, qui acusa l’alcaldessa d’haver fet un “acte insolidari” i una “falta de respecte per la resta de veïns del municipi”. De fet, Tossa Unida ja ha demanat un ple extraordinari per reprovar el comportament de l’alcaldessa.

En el plenari del 19 de gener, l’alcaldessa ja va respondre a aquesta formació política que ella era col·laboradora de la residència i per això la visitava “molt sovint”. Per aquest mateix motiu, l’alcaldessa assegura a la direcció de la residència la va incloure a la llista de vacunats.

Colom va recordar que no està contractada per la residència però sí que hi col·labora habitualment. L’alcaldessa, que és metge de professió, atén als residents “quan el CAP està tancat” o també hi va per “certificar la defunció” quan hi ha alguna mort a les nits. A més, Imma Colom també va especificar que aquell dia de vacunació, la residència va incloure a la llista altres persones habituals com ara el podòleg o el perruquer que visita el geriàtric.

Per tot això, l’alcaldessa va afirmar el mateix 19 de gener que se sentia “molt contenta” d’haver rebut la vacuna a la residència de Tossa de Mar i que quan hi va anar portava “doble mascareta” per evitar el risc de contagi.

Des de Tossa Unida han apuntat que malgrat que Colom sigui metgessa, té una excedència per exercir d’alcaldessa amb una dedicació del 95% del temps. Per això no veuen amb bons ulls que Colom hagi rebut la vacuna.

Colom convoca un ple extraordinari per donar explicacions sobre la vacunació

ACN

L’alcaldessa de Tossa de Mar (Selva), Imma Colom, ha convocat un ple extraordinari per aquest dijous a les onze del matí per donar explicacions sobre la seva vacunació en el geriàtric del municipi el 12 de gener.

En el comunicat, l’alcaldessa insisteix en el fet que la residència la va incloure en la llista de personal sanitari perquè és metgessa i hi col·labora de forma habitual. Per això creu que “és molt trist” que ara l’oposició “intenti girar la situació” i l’acusi de vacunar-se abans d’hora. Per això els acusa de “fer política de destrucció, ràbia i confrontació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona