Salut

L’‘Obrir Girona’, sense dates concretes en espera de Salut

Els promotors de la prova pilot per programar activitats segures amb públic a la ciutat comencen a formar farmacèutics per fer tests d’antígens

El primer partit previst, diumenge, serà finalment a porta tancada

Els impulsors del projecte Obrir Girona, la prova pilot perquè el teixit econòmic, sociocultural i esportiu de la ciutat recuperi activitats obertes al públic i segures, van anunciar ahir que ja estan “en marxa”, però sense cap data concreta en el calendari, en espera que Salut doni llum verd als protocols proposats per minimitzar tot risc de contagi.

El primer esdeveniment del calendari provisional era un partit de rugbi femení de la divisió d’honor B del GEiEG, previst per diumenge 28 de febrer, però finalment s’ha decidit que aquest sigui encara sense públic. Fonts del Departament de Salut de la Generalitat van confirmar ahir les converses actives i la voluntat de desencallar l’acord, però no van voler avançar cap detall abans no hi arribin.

‘Passaport’ de salut

La iniciativa, impulsada des del Centre Blockchain de Catalunya (CBCat) amb suport del consistori, la mateixa Generalitat, les cambres de comerç i el teixit econòmic, vol establir un mecanisme per facilitar la represa d’activitats socials, com ara assistir a espectacles esportius, culturals o sopar en un restaurant, amb la realització prèvia d’un test d’antígens en una farmàcia i l’ús compartit d’una aplicació de telefonia en què se centralitzaran els resultats de cada individu, per facilitar la seva entrada als recintes adherits.

Malgrat l’endarreriment de l’accés a activitats, el president executiu del CBCat, Quirze Salomó, destacava ahir que ja han impartit la primera jornada de formació entre el personal de les farmàcies que faran els tests i que l’aplicació ja està disponible i es pot descarregar als dispositius IOS i Android de manera gratuïta. Durant la setmana que ve, es farà una jornada de prova, destinada tant als usuaris com a les farmàcies i als organitzadors d’esdeveniments. El CBCat anima la ciutadania a participar-hi per contribuir al bon funcionament de la iniciativa i al seu desenvolupament. I diuen que estan acabant de concretar un calendari definitiu amb tots els esdeveniments i les dates concretes, que donaran a conèixer en els pròxims dies.

LA DATA

28.02.21
diumenge
estava previst que el partit del femení de rugbi del GEiEG fos la primera prova, però s’ha ajornat.

Una trentena de farmàcies en xarxa

Una trentena de les més de quaranta farmàcies radicades a Girona s’han sumat al projecte Obrir Girona, i tramitaran tant les proves d’antígens –amb un cost de 8 euros per cada test– com el registre a la base de dades de les persones que acreditin estar vacunades contra la Covid-19 –amb un preu inferior, de 2 euros.

El president executiu del CBCat, Quirze Salomó, valora que així els farmacèutics esdevindran “notaris de la salut”, un rol que majoritàriament han acatat els professionals, començant pel Col·legi de Farmacèutics, perquè l’intent de reprendre l’activitat es faci amb garanties. Des del sector, Francesc Folch, que regenta una de les quatre farmàcies del grup Ecoceutics adherides al projecte, no amagava ahir la seva satisfacció per la implicació del col·lectiu: “Tenim ganes de col·laborar, perquè som una baula més de tot el sistema sanitari” i poden posar el seu gra de sorra amb una xarxa més capil·lar. Adoptaran mesures de seguretat, com ara EPI i sales ventilades per prendre mostres, i en cas que el test sigui positiu, estaran connectats amb Salut, de manera que contribuiran als centenars de proves que es practiquen cada dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona