Salut

Els Mossos intervenen dues agències de viatges que falsificaven PCR negatius als clients

Detinguts tres propietaris i investigats 27 viatgers

Els Mossos d’Esquadra han intervingut aquesta setmana dues agències de viatge que proporcionaven falses PCR negatives pels seus clients. Agafaven documents oficials de laboratoris i en modificaven les dades, el nom i el resultat. Es tracta d’una agència de Mataró i una altra de Santa Coloma de Gramenet, on s’han investigat 27 clients i el propietari de l’establiment del Maresme. Els tres propietaris de l’empresa de Santa Coloma han estat arrestats.

El comissari Joan Carles Molinero ha explicat que la comissaria de Mataró va rebre la trucada d’una persona a qui l’agència que volia contractar per fer un viatge li havia ofert un certificat fals de PCR negativa a canvi de 85 euros. En la seva inspecció, la policia va detectar 15 documents falsificats ja preparats per viatjar al març a noms de clients, que han quedat investigats.

A Santa Coloma, una persona va trucar al telèfon d’emergències 112 per denunciar que havia tingut coneixement d’una agència de la localitat que feia el mateix que la de Mataró. Els Mossos van detectar-hi 12 certificats falsos a noms de clients, que també han quedat investigats, per viatjar al març. A més, s’han denunciat els tres amos de l’empresa. Els certificats tenien codis sanitaris repetits de proves legalment fetes.

Molinero també ha advertit que durant aquest 2021 s’han detectat 85 estafes, 54 al gener i 31 al febrer, dirigides sobretot a centres mèdics i residències geriàtriques, demanant per telèfon diners a canvi de material sanitari, de protecció i fins i tot vacunes, que no acaben arribant mai. El comissari ha recordat que les vacunes no es poden comprar ni vendre, ja que són subministrades pel Departament de Salut.

En l’última setmana els Mossos i les policies locals han aixecat 106 actes per vulnerar el confinament comarcal, 42 per infracció horària als restaurants i 125 per incompliment del toc de queda. No s’ha fet cap detenció.

La patronal afirma que les companyies no consten al llistat de Consum i reclama prendre les mesures “necessàries”

ACN

L’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe) denunciarà per intrusisme professional les empreses Viajes Venecia (Mataró) i Viajes Tánger (Santa Coloma de Gramenet) imputades per vendre, suposadament, PCR negatius falsos als clients.

La patronal ha afirmat que aquestes companyies no consten en el llistat publicat per l’Agència Catalana de Consum (ACC) on apareixen totes les persones físiques o jurídiques que han presentat una declaració responsable segons disposen de garanties per a l’organització i venda de viatges.

Per això, l’associació ha presentat una denúncia davant l’ACC, amb l’objectiu que es portin a terme les actuacions “necessàries” i, si s’escau, iniciar el corresponent expedient sancionador.

“La nostra patronal ha fet al llarg dels últims anys una intensa tasca de lluita contra l’intrusisme professional, una xacra que perjudica greument el sector i constitueix un enorme risc per als clients, que es veuen sovint enganyats per empreses que no tenen preceptius segurs i sistemes de garanties per compensar els clients en casos de produir-se alguna incidència durant el viatge”, ha lamentat el president de l’associació, Martí Sarrate.

Així mateix, ha assegurat que les presumptes actuacions dutes a terme per aquestes companyies provoquen un dany “irreparable” en la imatge de les agències de viatges. Per aquest motiu, ha sol·licitat a les administracions i a l’autoritat de consum que prenguin totes les actuacions “necessàries” per evitar conductes tan “poc ètiques”.

Per altra banda, ACAVe ha recordat que moltes agències de viatges ofereixen als clients un servei de PCR per a viatges. De fet, la patronal ha arribat a un acord amb Laboratoris SYNLAB per oferir aquest servei a través dels seus associats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona