Salut

Coronavirus

S’esgoten en pocs minuts els primers tests ràpids de venda lliure a Alemanya

La cadena de supermercats Aldi ofereix a les seves botigues paquets de cinc proves ràpides a 25 euros

A diferència d’altres Estats, Alemanya ha apostat per democratitzar els tests de Covid-19 com un dels pilars de la seva estratègia de desescalada

Els primers test ràpids de la Covid-19 de venda lliure a Alemanya s’han esgotat pocs minuts després de sortir a la venda a la cadena de supermercats que els comercialitza des d’aquest dissabte, segons han informat mitjans locals.

Els establiments del gegant de la distribució Aldi ofereixen des d’avui, com ha anunciat durant la setmana, envasos de cinc test ràpids a 25 euros cada capsa.

Segons el diari Zeit, a diferents filials dels estats de Berlín i Brandenburg els test s’han acabat poc després de l’obertura dels locals, a les set del matí. Des d’altres ciutats han arribat informacions similars.

La premsa alemanya ha difós imatges de cues des de la matinada a la porta dels supermercats.

Aldi, que conscient de la potencial demanda, ha limitat la quantitat de capses que pot comprar cada client, ha assegurat que aviat reposarà aquest producte.

La cadena rival Lidl també ha començat a oferir els test ràpids aquest dissabte, però només a través de la seva pàgina web. El portal ha patit problemes amb el servidor per un excés de visites.

Es preveu que en els propers dies altres cadenes de distribució comencin a comercialitzar els tests ràpids, com Rewe i Edeka o les drogueries DM i Rossmann. Les farmàcies també han avançat la seva intenció de vendre’n.

Els test ràpids són, al costat de la campanya de vacunació, un dels pilars de l’estratègia de desescalada del govern. L’executiu alemany, a diferència d’altres autoritats del sud d’Europa, creu que l’ús massiu d’aquestes proves contribuirà a detectar més ràpidament els infectats i a tallar les cadenes de contagis.

Alemanya ha notificat en les últimes 24 hores 9.557 nous casos i 300 morts per coronavirus, unes xifres inferiors a les del dissabte passat. La incidència acumulada dels darrers set dies a tot el país és de 65,6 casos per cada 100.000 habitants, per la qual cosa aquesta variant es manté estable.

Des de l’inici de la pandèmia Alemanya ha registrat 2.492.079 contagis i 71.804 morts per la Covid-19. Fins aquest divendres s’hi han vacunat 4.9 milions de persones, de les quals només 2,4 milions han completat la pauta de dues dosis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró