Salut

El govern amplia la línia d’ajuts als autònoms de 2.000 euros

Augmenta en 94,7 milions els diners que fa incrementar el total fins als 374,7 milions

Treball començarà a pagar els 2.000 euros a partir de dilluns a més de 187.300 treballadors per compte propi

El Govern ha anunciat que ampliarà la línia d’ajuts a autònoms fins als 374,7 milions, 94,7 milions d’euros més del que va anunciar a principis d’any. El Departament de Treball començarà a pagar els 2.000 euros per treballador a partir de dilluns i espera haver finalitzat el procés en dues setmanes. Així ho ha dit el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, en una roda de premsa en la qual ha assegurat que rebran la subvenció 187.392 treballadors per compte propi s’han registrat entre el 19 i el 26 de febrer. En total, els beneficiaris representen el 57,17% dels autònoms que són persones físiques. En un inici la Generalitat treballava amb la previsió que la subvenció arribaria a 140.000 treballadors.

“Hem vist que hi ha hagut una resposta molt àmplia”, ha indicat El Homrani que ha reiterat que tothom que s’hagi inscrit en el registre cobrarà els 2.000 euros abans que s’acabi el trimestre.

Pel que fa al perfil dels beneficiaris, més de la meitat (56%) estan donats d’alta al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) des de fa més de 5 anys i set de cada deu són de la demarcació de Barcelona. Per sectors, les inscripcions s’han focalitzat sobretot en activitats de comerç al detall, de la restauració, del transport i, en menor mesura, de la construcció.

El conseller ha explicat que la bona acollida d’aquests ajuts és una mostra més de la gran afectació la covid sobre el col·lectiu de treballadors per compte propi. Segons El Homrani, és “molt preocupant” que “gran part” dels autònoms facturi per sota els 5.000 euros i, fins i tot, “un percentatge que no és petit registri ingressos negatius”.

El Homrani ha afegit que les ajudes han d’arribar “el més ràpid possible” per poder “ser un element que ajudi a superar la situació”, acompanyada de la reobertura de l’economia i del procés de vacunació.

Aquest és el quart ajut extraordinari que la conselleria atorga a les persones autònomes per a fer front a les conseqüències de la covid-19.

El març de 2020, el Departament va destinar 7,5 milions d’euros en ajuts d’entre 530 euros i 2.000 euros que van beneficiar 8.869 persones. I els mesos de novembre i desembre es van fer dues convocatòries d’ajuts de 2.000 euros que, amb 284 milions d’euros de pressupost, van beneficiar 142.000 persones. La primera tanda de subvencions de la tardor va generar polèmica pels problemes tècnics per accedir-hi i pel mètode emprat, que distribuïa els ajuts per ordre d’arribada, resultant en destitucions a la cúpula del Departament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES