Salut

Sanitat anuncia una nova estratègia de vacunació

El document de la Comissió de Salut Pública ja preveu l’administració de les vacunes Janssen, les primeres d’una sola dosis, a partir del mes d’abril

La Comissió de Salut Pública s’ha reunit aquest dimarts amb la finalitat d’elaborar una nova proposta sobre els grups de vacunació a Espanya. Una de les primeres decisions ha estat la de suprimir el límit d’edat establert per a la vacuna d’AstraZeneca, que fins ara estava en els 65 anys, i la d’administrar la nova vacuna monodosis de Jannsen a partir dels 66 anys. Així ho estableix el document que acaba d’aprovar la Comissió de Salut Pública.

Sobre AstraZeneca, els experts de Sanitat conclouen que se suprimeixi el límit d’edat, encara que en la pràctica només se li posarà als menors de 65 anys perquè queda delimitada per als treballadors essencials i per a la resta de població sempre per sota de la franja dels 65.

La segona decisió afecta a la vacuna de Janssen, la quarta que es podrà començar a administrar a la Unió Europea —després de les de Pfizer, AstraZeneca i Moderna, totes tres de dues dosis— un cop ho aprovi l’Agència Europea de Medicaments, i que en part es produirà en unes instal·lacions catalanes. Aquesta vacuna és la primera que dóna protecció amb una única inoculació, i segons les previsions del govern espanyol s’administrarà a persones majors de 66 anys, igual que es fa amb les de Pfizer i Moderna. Pel fet de tractar-se d’una vacuna monodosis, es recomana fer-la servir també per als col·lectius que siguin difícils de localitzar, com les persones sense llar o temporers, a més de pacients amb discapacitats i problemes mentals greus.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va confirmar fa un parell de setmanes que Espanya rebrà en el segon trimestre 5,5 milions de dosis de la vacuna de Janssen, de les quals 300.000 es rebran a partir de la segona quinzena d’abril, 1,3 milions al maig i 3,9 milions el mes de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia